6 personen

1              Maak een marinade van olie, knoflook, salsa, zout en peper en leg hier de repen vlees in. Zorg dat alle stukken goed zijn ingesmeerd met de aangemaakte olie alvorens je het afdekt en minimaal 6 uur in de ijskast laat marineren.

2              Laat het vlees een uur op temperatuur komen en stook de barbecue goed op.

3              Grill het vlees rondom krokant, de ervaring leert dat dit het beste werkt met een barbecue met een klep daar het vuur van olie en vet gedooft wordt zo gauw als de klep maar beneden is.

4              Laat het vlees een paar minuten rusten alvorens je het in plakken snijdt. Verwijder voor de dieetklanten de grootste stukken vet, maar vertel ze ook dat dit eigenlijk het lekkerste deel is, althans als je er in slaagt de stukken vet lekker krokant te krijgen.

 

Dit is eigenlijk een beetje te simpel, dus ik doe er nog een receptje van gestoofde paprika bij, escalivada…..

 

1              Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.

2              Leg de paprika’s met de open kant naar beneden op een bakplaat en besprenkel ruim met olie.

3              Zet de paprika’s minimaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C en wacht tot de buitenkant redelijk zwart begint te worden.

4              Beleg een opengslagen zaterdagkrant (hoeft niet persé de Telegraaf te zijn..) met plasticfolie en leg hier de paprikahelften op, zwarte kant naar boven.

5              Rol de krant op en ga koffiedrinken (2 bakkie’s). Rol de krant weer uit en je zult zien dat je de paprikavellen er moeiteloos aftrekt.

6              Laat de paprika’s afkoelen en breng licht op smaak met wat zout, peper en olijfolie (niet teveel omdat je het zoete van de paprika niet wilt maskeren).

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.