Omdat het echt niet altijd kaviaar hoeft te zijn luister ik graag naar locals die sowieso niet van kaviaar houden, mijn styliste D. is er zo een (zij doet de styling van al mijn boeken). D. woont keruing in Brabant, goed as je sjokladebollen of worstenbroodjes nodig heeft, maar heeft een pied-à-terre in de Utrechtsebuurt in Amsterdam als ze meerdaagse productie in de hoofdtad heeft. Omdat ze ’s avonds geen zin meer heeft om in haar eentje te koken, of een slinger aan haar sociale leven geeft kent ze vele leuke kleine plekjes. Zo ook de Fiaschetteria Pistoia.

Als je de site opzoekt moet je kiezen of je in Amsterdam of in New York wilt eten wat meteen doet denken aan een soort keten maar niets is minder waar. De sfeer is intiem, de ambiance origineel en leuk, de bediening persoonlijk en de menukaart niet te ingewikkeld. Er staat 1 mannetje vol in het zicht de hele avond verse pasta te maken, het komt goed…

 

In stijl van mijn vriend Ferry laten we eerst even ‘wat herrie’ op tafel zetten, om te delen zeg maar. De pane e pomedore (Toscaans brood met tomaat) is wattie is,

prosciutto San Daniele is vers afgesneden, ruim en goed,

de burrata pomedorini (kleine tomaatjes) lekker, de insalata di carciofi (salade van geschaafde rauwe artisjok met pijnboompitten) heel lekker en zo ook de arista alla pistoiese (gesneden varkenshaas met evoo (da’s een type mechanisch geperste olijfolie maar ik zie ook een soort zoete jam op het bord).

De hoofdgerechten zijn bijna allen de à la minute gedraaide pasta’s. Ik neem de bremzoute pici fresci cacio e pepe, wat staat voor perfect gegaarde handgerolde spaghetti met een saus van pecorino (schapenkaas), zwarte peper, en zoals al gemeld veel te veel zout.

Toe is er een zijdezachte panna cotta (puddinkje van gekookte room, de ‘panna cotta’) met warme chocoladesaus, een goddelijke combi die ik niet ken maar ook niet meer vergeet, en een superluchtige tiramisu (met als omschrijving ‘come on, you know tiramisu’). Lekkere tent, volgende keer neem ik een andere pasta, die met eendenragout van mijn dochter was top.

Je moet bellen om te reserveren, ze hebben ook een zaak op de Lindengracht (020 6222716), in Pistoia (I), en 2 in New York (East village & West village).

Fiaschetteria pistoia|Utrechtsedwarsstraat 85a|Amsterdam| 020 3705483


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.