We zitten nog steeds in New York, het is zondagmiddag, prachtig weer, en na een gezond ontbijtje in de Shake Shack moet er nog meer geshopt worden. We doen wat culy shopping in de buurt van Madison Square en nemen een Uber naar een of andere outlet iets voorbij Chinatown. “Even de tassen afgooien in het hotel” blijkt een gouden vondst want het is prachtig weer en de tentjes in Soho puilen uit. We veranderen het plan en besluiten laat te lunchen en te zien waar de dag ons brengt.

Op de hoek van West Broadway en Grand Street is Felix, een knusse tent met een Franse brasserie kaart, maar ze hangen er met de benen buiten en er staat een rij buiten. Tegenover is Il Mulino Prime, de grote raam-deuren staan wagenwijd open, lekker witte tent, en nog voldoende tafels… en toen hadden de alarmbellen af moeten gaan!

Ik ga zitten, de vrouw komt 5 minuten later aanlopen (“nog even in dat gallerietje kijken”) en is redelijk verbaasd; “waarom niet bij die leuke tent”, “omdat er een rij tot aan de hoek staat”!

 

We bestellen een fles water, worstelen ons door de obligate en te dure Italiaanse kaart heen, zien wat de buren geserveerd krijgen, bestellen tot 2 keer een wijn die er niet is, allemaal foute boel. De vrouw, ik heb het wel vaker over haar, is een doorpakker en trotseert de rij aan de overkant. Na 3 minuten krijg ik de “thumbs up”, gooi ik $ 10 op de bar voor het water en haast ik me naar Felix.

De hostess, bij het weggaan hebben we elkaar gezoend, is geweldig en heeft binnen 2 minuten een tafeltje aan het raam. Er komt rosé, brood met boter, keigoede Franse mosterd en een kwartier later een terrine de campagne die top is.

De tent is werkelijk ramvol, de overwegend Franse bediening loopt zich de benen uit het lijf, magnums en double magnums rosé vliegen door de tent, keiharde muziek, 2 grote schermen met baseball, alleen maar leuke mensen, een feest!

De salade Niçoise is precies zoals hij moet zijn, we nemen nog meer rosé en langzaam zakken we de avond in. Sunday in New York, waarom hebben wij dat nergens…?

ps het feest is hier, in tegenstelling tot in Bagatelle, alleen op zondag!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.