… en dat was het onderlaatst, dat kun je wel zeggen! De afgelopen week heb ik jullie al vermoeid met mijn nieuwe speeltje, de robatayaki, ik zet nog even op een rij wat ik vorige week zaterdag voor mijn culi-amigo’s heb gemaakt, met de klok mee; asperges namban, miso-mayonaise (bij de kip), aioli, shanzo kippenbout met shanzo, ribeyerolletjes met bosui en mosterdzaadsaus, verse langoustines (vandaar die aioli), tataki van tonijn met chili-uienzout en gefrituurde knoflook, en in het midden een pot met yakitori van kippendij.

Ik zie dat de kippenbout met shanzo ontbreekt in de receptenlijst. Bij deze;

Recept Afdrukken
Sansho butterflied kippenbout
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, Japans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, Japans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de kippenbout op zijn vel op de plank en snijd over het bot van onder naar boven open. Werk met je mes langs beide kanten van het bot om de bout ahw te butterfly’en, dwz open te leggen.
  2. Smeer de bouten aan beide kanten royaal in met sansho en zout
  3. Zorg dat je 2 vuurzones hebt op je bbq, heet en minder heet. Begin met het dichtschroeien en krokant grillen van de dij op de velzijde boven de hete zone, draai na 4 minuten om en laat doorgaren boven de minder hete zone.
  4. Zorg dat de kip een kerntemperatuur heeft van 72ºC, leg nog 2 minuten op het vel boven de hete zone en serveer direc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.