Ik reis al ruim 25 jaar door Zuidoost-Azië, en dan vooral door China, Vietnam en Thailand. Was dat eerst om potjes, pannetjes en serviezen in te kopen, tegenwoordig heb ik twee Aziatische restaurants in Amsterdam, Happyhappyjoyjoy, waar ik meerdere keren per jaar voor door Azië reis. De sfeer proeven, nieuwe ideeën op doen en contact met de bevolking zijn mijn grootste drijfveren.

In samenwerking met 333travel heb ik een reis door mijn 3 favoriete landen samengesteld die ik van 30 november tot 14 december ga maken, en je kunt mee!!

De reis begint in mijn favoriete stad; Hong Kong! East meets west, modern tegenover historie, een eclectisch en zeker ook culinair interessant geheel. Daarna naar Hanoi om te proeven van de Vietnamese cultuur en de alom aanwezige Franse invloeden (De Vietnamezen zijn de enigen die in Azië dagelijks stokbrood eten!). Via Da Nang en Hoi An sluiten we Vietnam af in het oude Saigon, het tegenwoordige Ho Chi Minh City. We gaan heerlijk eten, markten bezoeken, een beetje cultuur opsnuiven en natuurlijk ook koken!

BANGKOK – AUGUST 2008: Fruit vendor Bangkok Thailand, Aug 2008. A vendor awaits customer. A common way of earning a living amongst the local people in Thailand.

De laatste stop op deze reis is het altijd spannende Bangkok. Ook hier weer heerlijk eten en natuurlijk koken in misschien wel de beroemdste kookschool van Thailand, de Blue Elephant. In de avonduren heb ik vele tips voor de meest gezellige, traditionele of exclusieve en hippe restaurants. Kortom, een fantastische reis en voor de culinaire liefhebber een absolute must om mee te gaan!

Golden buddha statues at the big budda temple in Bangkok, Thailand

Op  www.333travel.nl/juliusjaspers staat het hele programma. Wie weet zien we elkaar op 1 december in Hong Kong aan de borrel (en daarna natuurlijk aan tafel!!)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *