Mijn BBQ atlas komt vandaag uit!

552 pagina’s met meer dan 200 recepten uit de hele wereld. Klein voorproefje…

Dit is een beetje ruwe (maar authentieke) manier van grillen uit Zuid Spanje,
er mag best een zwart randje aan de vis zitten maar pas op dat de boel niet verbrandt.

Recept Afdrukken
Espetos de sardinas "Malaga"

Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, Japans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ, Japans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de sardines met koud water van binnen en van buiten en bestrooi met zout.

  2. Spies ze met de rugvin naar beneden op een platte gespleten bamboespies (4 à 6 vissen per spies).

  3. Maak op een ondergrond van zand een goed vuur van stevig hout (eiken-berk-esdoorn) volgens de blokhutmethode.

  4. Steek de bamboestokken schuin in het zand zodat het vuur en de hitte bij alle vissen komt.

  5. Gaar de vissen tegen de  vuurbron aan en draai ze na enkele minuten om.

Reacties

  1. Door Joop Muilwijk

    Best wel ingewikkeld; In Portimao (portugal) grillen de vissers de sardines ongecompliceerd op de kade op halve drums, houtskool en dicht klapbare grill roosters, zalig!!

  2. Door Rianne groote schaarsberg

    Lijkt me leuk om eens te proberen wie weet in de zomer. Want Gérard en rianne vinden sardientjes vis erg lekker. Heb op de website gekeken hoe je het kunt bereiden op de barbecue en bedankt voor de goede tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.