Op zich ben ik wel een traditioneel ingesteld type, zeker als het om eten gaat, en dan heb ik het niet zozeer over wat er op m’n bord ligt, maar meer wanneer het op m’n bord ligt. Zo eet ik sinds jaar en dag aan de vooravond van de beurs in Frankfurt bij Erno’s Bistro (*). Eigenaar Eric is uit de Elzas, als ook de rest van de équipe, wat de conversatie aanzienlijk vergemakkelijkt. Erno’s is een beetje tuttig ingericht, houten tafels en stoelen, brabant’s bont, en veel lege wijnflessen van prachtige huizen. De menukaart is niet te uitgebreid, de wijnkaart wel. We ( m’n zuster, onze inkoper Arthur en ik) beginnen met een Argile, Domaine de la Rectorie (F, 2004) en wat amuses. Een licht romig soepje van coquilles met witte wijn en visfumet ( zoals ik al zei; klassiek, maar heerlijk), een oestertje met een gelei van rode wijnazijn (zeg maar de vinaigrette die er normaal naast staat), en een stukje foie gras op bietjes, gerold in lebküche (soort ontbijtkoek). Bij het voorgerecht, foie gras au cuillère, ganzenlever die met een lepel uit de terrine is geschept, met een gelei van ossenstaart en een chutney van peer, schenkt Eric een Saint Joseph, Mairlant, van Francois Villard (F, 2003). Arthur heeft een soep van rode linzen met wat chili en kreeft, Rooslinde heeft tagliatelli met citroen, coquilles St. Jacques een een flauwe creamy saus. Het hoofgerecht is met sinaasappelschilletjes gebraiseerde kalfswang, waar een Chateau de Estanilles, Faugères, Cuvée Syrah (F, 1999) bij geschonken wordt. Allemaal erg lekker. We gaan allemaal voor de kaas, waanzinnig plateau, waar de sommelier een voor mij onbekende wijn bij tevoorschijn haalt. Een Savigny-les-Beaune, le plus de vinoméle, Vendange Tardives, van Jean-Luc Maldant (F, 2002). Waanzinnig, ga’k meteen in huis halen!
We zwichten niet voor een van de desserst, maar wel van de kleine zoete hapjes die desondanks gebracht worden, mousse van earl grey, peper en chocolade, een glaasje mousse van vanille, passievrucht en kokosmelk, en een soesje met crème van Grand Marnier. Shit, het vlees is weer zwak!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.