Ik kom een jaar of 17 op de beurs van Frankfurt, de eerste keer aan de hand van m’n moeder, en ga altijd op de vooravond naar Erno’s bistro (*). Één jaar was ik te laat met reserveren, en het was gewoon een andere beurs! Erno’s zit in de Liebigstrasse en wordt gerund door eigenaar Eric Huber. Een man met een paardenstaart, uit de Elzas dus tweetalig, die klassiek koken weet te combineren met nieuwe invloeden, mooie wijnen en perfect gastheerschap. De tent ziet er eigenlijk niet uit, geblokte kleedjes, houten caféstoelen en ontelbare lege flessen op plankjes aan de muur, maar is daardoor ook wel weer heel charmant. Het feest begint met 3 amuses; een mooie consommée double, een kleine flan van foie gras met een compôte van vijgen en een ragout van paddestsoelen met en kleine knödel. Hierbij een domaine de l’Hortus blanc (F, Languedoc, 2003), en we kiezen een paar dingetjes uit de kaart. Ik begin zoals altijd met de huisgemaakte terrine de foie gras, “en cuillère”, Arthur gaat voor de 3 verschillende sardines, te weten op een kleine pissaladière (klein warm uientaartje uit Baskenland), in een terrine met geitenkaas en geconfijte tomaat, en tempura gebakken. Helemaal lekker.
Als tussengerecht delen we een zwarte risotto (inktvisinkt), op een carpaccio van oktopus, met een stukje gebakken rouget en een jus van groentes. We gaan door met een mooie côtes d’agneu, lamsrug, met een gevuld babycourgetje, bulgur en een coulis van geconfijte tomaat. Hierbij een Bandol, Château de Pibarnon (F, 1998), die we doordrinken bij de kaas. De kaas….wat een feest, wat een liefde wordt er aan de dag gelegd voor dit plateau, zelden zoiets gezien. We nemen geen toetje, omdat ik weet dat je hier bij de koffie ontzettend wordt verwend en het anders teveel wordt.

Bij de koffie; cannelé de Bordeaux, crème van rhum met granité van limoen en melk met munt, en een kleine tartelette met crème anglase en bosvruchten. Ik top af met een eau de vie van frambozen (F, Metté), wat ik eigenlijk alleen maar hier doe, en een nieuw sigaartje van Davidoff, de entreacto, zo groot als m’n wijsvinger, kwartiertje genot. Ik heb alweer geboekt voor het voorjaar!


Reacties

  1. Door Ronald Schippers

    Beste Julius,

    Naar aanleiding van het volgen van “Top Chef 2010″zijn onze kinderen geheel enthousiast geraakt voor het koken.
    Victor (12) en David(8) zijn razend enthousiast over je stijl van aanpak en koken.
    Wij, met ze vieren, vinden het leuk om een keer in je restaurant te komen eten.
    Alleen op het internet kom ik niet tot een juist beeld waar je aanwezig bent.
    Kun je ons inlichten?
    Vriendelijke groet,
    Ronald, Jolanda, Victor en David Schippers.
    026-4421319.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.