Het leven gaat gewoon door, een mens moet toch eten, en zo beland ik op de verjaardag van Gijs bij zijn restaurant Elkaar (Alexanderplen 6 in Amsterdam, Bib Gourmand). Ik ben in goed gezelschap, niet alleen mijn zuster Rooslinde maar ook mijn vriend Henri (Nierman, koning van de keukenmachines) zit aan, en we vieren de afhandeling van het Magimix boek. Krap 3 jaar geleden heb ik in nauwe samenwerking met Henri een boek, Smart Cooking met de Magimix (en andere keukenmachines) geschreven, soort van joint venture, en we moesten nog altijd de financiën rechtzetten. Wat ik dacht dat uren zou duren was binnen 3 minuten afgekaart, iedereen blij, op naar Gijs!
We starten met een amuse van steak tartaar van kalf met basilicumcrème en bitterballetje van Reypenaer, waarbij een glaasje viognier van Marcel Vedeau (F, 2006). Ondertusen hebben we het gevoel dat we in een soort huiskamer zitten, Gijs zijn ouders komen hem feliciteren en zitten aan de stamtafel, eigenlijk wel knus allemaal, we zijn bij Elkaar zeg maar….

We stappen over op de Nepenthe van Tryst (AU, 2006, sauvignon blanc-semillon-pinot gris) en gaan door met een tartaar van kreeft met een groot stuk kreeft erop, groene asperge, crème van curry en kropsla, waarna een combinatie van 3 soorten langoustines (tartaar, gebakken en bouillon met citroengras en limoenblad) met een krul van Opperdoezer. Het is allemaal helemaal lekker, en nadat we een glaasje Flors de Lis van Vie de Romans (2006) hebben gekregen, komt er een stukje krokant op de graat gebakken tongfilet met saus van gerookte knoflook, chipirones in tempura en spinazie. We moeten eigenlijk een beetje weg, het is eigenlijk een gewone werkdag, maar blijven zitten voor het pièce, kalfssucade met gesmolten eendenlever, shii-take en gemarineerde abrikoos, waarbij een half glaasje (echt waar) Pesquera (E, 2004). Koffietje en weer aan de slag, grote kookles voor mijn ami surface vanavond…..


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.