Hou het stukje over het diner van zondag nog even vast, kan nog niet helemaal de juiste toon vinden, leg ik nog wel uit. Ondertussen zijn we alweer midden in de week en is er alweer veel gebeurd. Gisteren hebben we de hele dag gefotografeerd voor het studentenboek, ik zal je de details besparen, maar dat er niet meer studenten door vervuiling om het leven komen is eeen wonder. We zijn begonnen in een meisjeshuis, zo goor dat ik niet eens durfde te zitten, het kattenvoer kleefde aan de vloer en in de ijskast leefde meer wel dan niet. Het jongenshuis daarna viel nog wel mee, totdat we de douche op zolder zagen. Voordat we naar een ander meisjeshuis zijn gegaan, moesten we even bijkomen, en lunchen!
We zijn even naar mijn nieuwe vriend Gijs gegaan, de man met het kannetje wijn in z’n hand op de eerste Toques & Clocher dag, die sinds een aantal maanden restaurant Elkaar uitbaat (Alexanderplein 6 te Amsterdam, t/o het Tropenmuseum, 020-3307559). Ontzettend lekker geluncht, o.a. salade met rosé gebraden kalfslende met een lichte tonijnmayo en daarna een op de huid gebakken stukje zeebaars met kruidenrisotto en een kreeftensaus. Precies wat we nodig hadden, zeker dat glaasje Toques & Clochers. Prima ambiance, lekker eten en hartelijke service. Wees er vroeg bij qua reserveren want Gijs had binnen een paar maanden een 9+ van Johannes, dus dat is aanschuiven, zeker in het weekend (hij is altijd open!). Wat ik zeker ga doen, vind dit namelijk zelf het mooiste moment van de week, is de zondagmiddaglunch!
De middag in stijl afgesloten bij Dennis in de studio, met een heerlijke Castell del Remei (wit, E, 2005) om de hoek gekocht bij de nieuwe wijnwinkel Grapedistrict (van Woustraat 54, website in de kantlijn), een wijnwinkel volledig ingericht op smaak, in plaats van op kleur of land, even langs gaan!!


Reacties

  1. Door Roos

    Ik krijg met groot genoegen elke dag naar de uitzendingen, spannend en leerzaam.
    De Bread&butterpudding van John ziet er echt heerlijk uit. Ik vroeg me af of het recept ook op de website staat. Zou het graag willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.