Omdat ik niet teveel tijd wil verliezen, en de vrijdag toch een reisdag is, duik ik na aankomst in Gerona direct de stad in. Ik verdwaal verschrikkelijk, ideaal zo’n routeplanner op de iPhone, maar kom toch keurig een uur te laat bij de famile Roca….. voor een dichte deur! Ze zijn verhuisd, ik had het opgeslagen in m’n achterhoofd, maar niet geregistreerd. De nieuwe Celler is om de hoek, en ik kom in een oase van rust, design en mooi. De keuken is in een oud, typisch Spaans, vrijstaand huis, waar een moderne glazen doos omheen is gebouwd. Prachtig!! Nog net zoveel couverts, maar de patisseriekeuken is zo groot als de hele keuken op het oude adres. Het menu vandaag begint met een aantal amuses; chips van stokvis, crackers met rozemarijn, de stamper van de courgettebloem met azijn van cabernet sauvignon, baby worteltjes met sinaasappel en een glaasje Albet I Noya cava onder eigen label.

Een mooi begin, maar daar komen alweer de volgende 3 amuses, mini doperwtjes met munt, gelei van velouté van schaaldieren met kaviaar, en een waanzinnige bonbon van duif met Bristol Cream sherry. Na een dry gambini cocktail, 5 texturen van gamba (reductie, destillaat, biscuit, vriesdroog en het beest zelf) gaan we beginnen. 2 oesters met een gelei van Agusti Torelló cava (maker van o.a. KRYPTO), appel, gember, ananas en geconfijte citroen. De gelei is op basis van xantana (textura uit de koker van Ferran Adria) en het bijzondere is dat hij bij het bottelen wordt toegevoegd aan de cava en dan nog een jaar bij Torelló in de kelder blijft. Ondertussen staat er een glaasje Ossian vino de la tierra, verdejo D.O. dus (E, 2006) voor mijn neus, een geweldige wijn die ik eerder dronk bij Moshik. Volgende gerecht bestaat uit witte asperges in een crème van Parmezaan, met gember en concentraat van mandarijn, waarna we voor vandaag, althans tekstueel, afsluiten met een combinatie van morilles en truffel onder een dekentje van schapenmelk. Wonderschoon!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.