Hahaha, gaat de ene slager de andere (de mijne) appen of het vlees op is omdat ik een keer een vegetarisch gerecht (Bourguignon van paddenstoelen) maak…, hilarisch! Maar dat was niet de reden hoor, blaadjes van de bomen, herfstkleuren vanuit mijn nieuwe kantoor in de tuin, de dagen worden korter, haard aan (het is hier in Bussum 19ºC as we speak), en binnenkort zal Sky Radio wel weer beginnen met hun kerst-tsunami, kortom tijd voor draadjesvlees!

Draadjesvlees, suddervlees, stoofvlees, sukadelapje, dit gerecht kent vele namen en zoals je in het recept ziet bestaat het er maar uit een paar ingrediënten. Dat is meteen de crux, de kwaliteit van de ingrediënten bepalen het succes van het gerecht. Dus goede uien, lekkere verse wortels, goed vlees en lekkere wijn (geen kookwijntje van € 2/liter).

Vlees is voor mij de riblap (van slager Janmaat uit Hilversum) en beslist niet de sukadelap. De sukadelap heeft vrijwel geen vet, hooguit een randje maar geen adering en dat is wat we willen. Grote lellen vet hoef je natuurlijk niet op te eten maar ze geven wel smaak. Sowieso laat ik de pan altijd een nacht staan (’s avonds laat als ze vrijwel lauw zijn zet ik ze in de koeling) zodat ik de volgende dag bovendrijvend vet er zo af kan scheppen.

Nou…, aan de slag, ik maak een dubbele portie (kinderen uit huis, diepvries) dus ik houd van die lekkere fles wijn precies een glas over…, dus toch kookwijn hahaha (het recept komt uit mijn vorig jaar bij Carerra verschenen Stoofbijbel)

Recept Afdrukken
Draadjesvlees
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties
Ingrediënten
Instructies
 1. Meng bloem met zout en peper en bestrooi hier de riblappen aan beide kanten mee. Schud overtollige bloem van de lappen.
 2. Bak in een koekenpan de lappen aan beide kanten in 4 eetlepels olie krokant aan.
 3. Bak ondertussen in een stoofpan de wortel en ui aan in 2 eetlepels olie en voeg hier de riblappen aan toe.
 4. Blus de koekenpan af met een glas rode wijn, laat even opkoken en voeg toe aan de stoofpan.
 5. Giet het restant van de rode wijn op de riblappen , breng aan de kook en voeg na 5 minuten warme bouillon en laurier toe (zorg dat de lappen onderstaan, voeg anders nog wat bouillon toe).
 6. Laat minimaal 3 uur stoven met de deksel half op de pan.
 7. Controleer de garing, verwijder de laurier en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Reacties

 1. Door G.E. Steinvoord

  Water in mn mond. Die staat zondag op tafel

 2. Door G.E. Steinvoord

  Goed, dat was dus een enorm succes afgelopen zondag. Echt heerlijk. Wel een paar mooie riblappen gehaald bij onze dorps slagerij. Ben helemaal géén kok, maar dit is een blijvertje.

  Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.