De doperwten zijn in het seizoen dus zelf dopen of gedopt kopen is een keuze, vers maken is een must lijkt me, alhoewel deze soep ook prima is te maken van bevroren doperwten. Essentieel is wel dat de erwten goed gaar zijn (niet mushy) omdat ze anders wat melig kunnen aandoen.

(Bovenaan (de header) is niet de soep uit het verhaal maar een mooi plaatje van doperwten uit een gerechtje van Bak, een van mijn favorieten in de hoofdstad. Jammer dat ze geen terras hebben anders was ik allang geweest!)

Recept Afdrukken
Doperwtensoep met munt (koud)
Maaltijd soep
Porties
Ingrediënten
Maaltijd soep
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Smoor de ui glazig in boter en voeg de sla toe.
  2. Smoor een minuut door en voeg de erwten toe.
  3. Zorg dat alle erwten de boter even ontmoeten en doe de verwarmde bouillon erbij.
  4. Breng de soep tegen de kook aan en laat pruttelen tot de erwten gaar zijn (check na een minuut of 8).
  5. Voeg melk en munt toe en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer (passeer eventueel door een zeef als je de structuur te grof vindt).
  6. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  7. Roer de room door de soep, controleer de smaak, en serveer gekoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.