Ik drink een koffie’tje bij mijn vriend Martijn in zijn Café Restaurant Ho Chi Minh City en hij zegt dat ik, wat er ook gebeurt, even om de hoek moet gaan kijken bij Di Mai.

Het is lunchtijd dus dat komt uit, en om 13.00 schuiven we aan in een hippe leuke happyhappyjoyjoy. Zooi aan de muur en aan het plafond, kleine tafeltjes, open keuken, I feel at home!

De thanh loc detox booster met rode biet|appel|wortel|ananas|gember zit in een klein flesje en is superlekker, zo ook de goi chan ga nam tuyet (green papaya salad), mooi op smaak, net als in Vietnam (we zitten in Vietnam!).

De bo cuon mo chai (runderburgertjes) zijn helemaal te gek en binnenkort op de kaart in Amsterdam. Runderpatties gevouwen in darmnet, wat meteen die varkenstonen verraadt. Je rolt ze in blaadjes sla met kruiden en wat van die platte noedelmatjes en klaar ben je.

De chao tom bo mia (garnalenpuree gerold rondom suikerriet) is lekker maar wat zoet, en de suon nuong sa ot (spareribs, met citroengras en chili), weer helemaal te gek.

De bo kho di mai (langzaam gegaard rund) is prima, maar ik ken hem anders, zonder gebonden saus.

Eind goed al goed, superlekker gegeten, en nog een mooi boek gescoord waar die lekkere runderburgertjes in staan, hatsaaaaa…..!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.