Ik werd zo enthousiast van de deviled egg bij Wildebeest dat ik thuis gekomen meteen een oud recept met jullie deel. Spectaculair qua kleur en superlekker.

Recept Afdrukken
Deviled eggs met biet
Maaltijd snack
Porties
Ingrediënten
Maaltijd snack
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. meng biet, azijn, suiker, zout en water en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen
  2. leg de eieren in het azijn-water-bietmengsel en laat minimaal 3 uur "marineren", of nog beter een nacht (hoe langer hoe donkerder).
  3. haal de eieren uit het vocht, halveer ze en verwijder de dooiers
  4. meng de dooiers met 3 eetlepels azijn, mayonaise, kruiden en ansjovispasta en draai glad in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en vul er de halve eieren mee (een spuitzak is ideaal voor dit werk!).
  5. marineer de chili-ringetjes 15 minuten in azijn, suiker en zout,
  6. giet ze af en garneer er de eieren mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.