Licht zweterig kwam ik toch wel thuis gisteren, de verbinding San Sebastian-Amsterdam behoort niet tot de ideale. 7.00 uur vertrek hotel, 16.25 aankomst station Naarden Bussum. Anyway, lekker eten gehaald bij Taj Mahal (top-indiaas in Bussum)en 23.45 knikkebollend uit CSI geknepen. Vanochtend Max z’n elftal op de Chocomel gehad, die prompt met 0-1 verloren. Dit is fantastisch daar ze normaal met 8-1 of 10-1 verliezen. Het was eigenlijk 1-1 maar het door Laurent gemaakt doelpunt werd, onterecht, afgekeurd. Toch mooi. Nu vol aan de boeuff bourguignon, want Jan en kids en mijn vriendin Corine, met man en kids, komen plotsklaps eten.

Ik zal je even uitleggen hoe je in minder dan een half uur voor 12 man eten maakt.

Bestuif 4 kilo runderpoulet met bloem en bak dit om en om in zonnebloemolie aan in 2 koekenpannen. Voor de lekker kun je ook nog 200 gram spek uitbakken. Doe alles in een grote soeppan en bedek met een liter warme bouillon en 500 ml rode wijn (hoe beter, hoe lekkerder). Voeg nog 5 takjes tijm, 2 tenen geperste knoflook, 3 laurierblaadjes en een blikje ontzuurde (even aanbakken in een klein koekenpannetje) tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen haricots verts, sugar snaps en peultjes bijtgaar (4 minuten) en spoel koud onder de kraan. Doe hetzelfde met de rijst (Basmati van Lassie, 8 minuten). Voeg na een uur 2 uien en een kilo champignons toe, die je even in 100 gram roomboter hebt aangezet, en laat nog een half uurtje pruttelen. Laat afkoelen en warm later in pan of oven weer op. Als je dit morgen doet, zou ik het een nachtje in de ijskast zetten. Ik zet vanavond de boeuff weer op het vuur, de groentes in de magnetron en de rijst zet ik een minuut onder kokend water (Quooker, weet je wel, kan trouwens ook met de groentes). Voila, zou Cas zeggen!
Half uurtje werktijd, krap twee uur kooktijd.


Reacties

  1. Door gert de groot

    HI Julius,een tijd geleden,maar ik las je ellende van de freeser,hiervoor ben je verzekerd als je een goede verzekeing hebt ,laat even wat weten als ik je de gouden tip hebt gegeven,alleen uit nieuws- gierigheid.
    Dit kan aan geld aardig oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.