Toen wij 25 jaar geleden in Abcoude woonden kwamen we regelmatig bij de Punt in Baambrugge, en het liefste op zondag na 19:00. Voor die tijd zat het ramvol families, boerenland dus vroeg eten, en na 19:00 lekker rustig met af en toe 2 of 3  verdwaalde Ajax-spelers (toen waren dat nog “normale” jongens).

In die tijd was de zaak van de broers Aldo en Frits, de eerste (de kale) achter de bar, de tweede in de keuken, en vooral de laatste kon er wat van. Lekker, eerlijk eten! Na een aantal jaren diende zich er een nieuwe baas aan in de vorm van lokale Willem, Aldo verdween en Frits bleef in de keuken, goddank. Alles is nu na jaren weer anders, er is een nieuwe eigenaar, Mark, en een nieuwe chef, en het blijft lekker.

De vitello tonato vooraf is prima.

Goed gebraden kalfsfrikando met nog een puntje roze in het midden, tomaat, rucola, kappertjes en een paar dotten prima tonijnmayo. De ribeye daarna (ik eet hier al jaren hetzelfde) is gewoon goed.

De pepersaus ernaast valt licht tegen, wel goed gepeperd maar ik mis wat diepte. Bakje prima sla ernaast en niet te vergeten,want daar komen we voor, de in ham ingerolde stukjes lof met gesmolten kaas.

Alles is net een beetje anders, vlees op een plank, lofjes niet meer in de kaasaus maar met geraspte kaas, maar het is allemaal goed. Lekkere hap voor een nette prijs. Bellen kan nooit kwaad…

De Punt | Rijksstraatweg 12 | Baambrugge | bel 0294 291 292


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.