Nog zo’n multitalent, Jacob Jan Boerma, met zijn prachtige vrouw Kim, in hun prachtige restaurant De Leest in Vaassen. Onder de rook van Apeldoorn heerst hier een serene rust, terwijl in de totaal vernieuwde keuken de sterren (2) van de hemel worden gekookt. Relaxen bestaat voor hen uit eten bij vrienden en collega’s, vakanties staan volledig in het teken van de gastronomie, en dat proef je. Trouwens, wist je dat bepaalde chefs ook aardig kunnen zijn…..

“Multivitamine’’ van tropisch fruit met yuzu, groene appel en matcha, voor 4 personen 
500 ml          suikerwater (1 deel suiker op 2 delen water ) 
500 ml           sap van Granny Smith 
3 theel.          glyserine 
30 gram         pro sorbet 
105 gram       sap van yuzu   
250 ml           water 
1,5 gram        agar agar 
45 gram         suiker 
40 gram         rozenwater
0,8 gram        gellan   
1                    pitahaya   
1                    mango 
1/2                 ananas 
3                    kiwi’s 
1                    papaya 
  viooltjes orchideeën appel bloesem 
  vanilleijs
  matcha poeder   
Meng suikerwater, appelsap, glyserine, pro sorbet en yuzusap en draai op in de ijsmachine. Maak een papje van 100 ml water met de agar agar, en breng de rest van het water met suiker en rozenwater aan de kook. Meng het warme vocht met de agar agar, laat nog even doorkoken, en meng met de gellan. Laat afkoelen. Snijd van alle vruchten blokjes van een kleine centimeter en leg deze als een mozaïk bij elkaar tot een mooi vierkant. Geleer ieder mozaïk af met het rozenwater en serveer dit in het midden van een bord met daarop de bloemen en daarbovenop een bolletje vanille ijs met matcha poeder en een bolletje appel-yuzu ijs.  

Restaurant De Leest, Kerkweg 1 in Vaassen, bel 0578 571382 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.