Nog zo’n multitalent, Jacob Jan Boerma, met zijn prachtige vrouw Kim, in hun prachtige restaurant De Leest in Vaassen. Onder de rook van Apeldoorn heerst hier een serene rust, terwijl in de totaal vernieuwde keuken de sterren (2) van de hemel worden gekookt. Relaxen bestaat voor hen uit eten bij vrienden en collega’s, vakanties staan volledig in het teken van de gastronomie, en dat proef je. Trouwens, wist je dat bepaalde chefs ook aardig kunnen zijn…..
“Multivitamine’’ van tropisch fruit met yuzu, groene appel en matcha, voor 4 personen
500 ml suikerwater (1 deel suiker op 2 delen water )
500 ml sap van Granny Smith
3 theel. glyserine
30 gram pro sorbet
105 gram sap van yuzu
250 ml water
1,5 gram agar agar
45 gram suiker
40 gram rozenwater
0,8 gram gellan
1 pitahaya
1 mango
1/2 ananas
3 kiwi’s
1 papaya
viooltjes orchideeën appel bloesem
vanilleijs
matcha poeder
Meng suikerwater, appelsap, glyserine, pro sorbet en yuzusap en draai op in de ijsmachine. Maak een papje van 100 ml water met de agar agar, en breng de rest van het water met suiker en rozenwater aan de kook. Meng het warme vocht met de agar agar, laat nog even doorkoken, en meng met de gellan. Laat afkoelen. Snijd van alle vruchten blokjes van een kleine centimeter en leg deze als een mozaïk bij elkaar tot een mooi vierkant. Geleer ieder mozaïk af met het rozenwater en serveer dit in het midden van een bord met daarop de bloemen en daarbovenop een bolletje vanille ijs met matcha poeder en een bolletje appel-yuzu ijs.
Restaurant De Leest, Kerkweg 1 in Vaassen, bel 0578 571382