Ik praat eigenlijk vooral met jullie over wat ik proef, eet, beleef, waar ik naartoe reis, maar niet zo vaak over wat ik kook, behalve een occasional receptje.

De Kookfabriek is een kookschool met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, den Haag, Utrecht en Eindhoven and more to come. Bedrijven, instellingen, verenigingen en wat dies meer zij komen hier overdag of ‘s avonds lekker koken, kleine en grote groepen, en voor de particulier zijn er Masterclasses van bekende chefs, Big Green Egg workshops en het Kookrestaurant.

Ik maak sinds een jaar of 7 alle recepten voor de Kookfabriek en train het personeel de nieuwe menu’s. Vorige week was er weer zo’n sessie, superleuke avond met meer dan 80 enthousiaste Culinair Coaches die het nieuwe menu na een avondje oefenen goed onder de knie hebben.

Het nieuwe menu bestaat uit;

  • gougères, ofwel kleine luchtige kaassoesje.
  • vacuum gegaarde zalm, daarna kort en hevig gebakken, met venkel, een waterkerssaus en een crumble van hazelnoot.
  • gepocheerde parelhoen, daarna kort gegrild, met mousseline van aardappel, cassoulet van voorjaarsgroenten en antiboise.
  • fondant van chocolade met crème Anglaise (vanillesaus) en chocoladeaardbeien.

4 lekkere gerechtjes die je per keuken van 6 tot maximaal 10 personen bereidt èn daarna opeet. Allemaal gerechtjes volgens het Smart Cooking principe, dus goed voorbereid. De mise en place duurt ongeveer 1,5 uur, waarna je ze na elkaar in 5 minuten afmaakt (en daarna natuurlijk opeet).

Het menu is afgelopen maandag ingegaan, we hadden meteen 110 Amerikaanse cruisegangers, best een heftig begin, maar het ging eigenlijk van een leien dakje. Ga naar www.kookfabriek.nl voor alle data van Masterclasses, in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht doe ik ook in het voorjaar een aantal Big Green Egg Masterclasses.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.