Ik denk dat mijn vriend Ricardo (van Ede) al 4 jaar bij de Hangar chef is, met een kleine hick-up door een uitstapje naar Le Garage, en ik ben er nog nooit geweest. Op een winderige maandagavond verzamelt het gezin Jaspers zich aan het IJ, we komen uit alle windstreken, en is Ricardo natuurlijk vrij… Het mag de pret niet drukken!

De Hangar is helemaal geen hangar, meer een Romney loods, en ziet er ook zo uit. Er zijn tafeltjes met een houten blad en tafeltjes met een kleedje, we kiezen voor het laatste en wurmen ons in een soort plastic kuipstoeltje. Voordat ik denk dat ik er nooit meer uit kom is t’ie omgewisseld en staat er een prima fles Château Salettes, uit Bandol,(F, 2016) op tafel en 6 heerlijke oesters. De chicken wings voor de borrel zijn gewoon keiharde drumsticks, een portie is gelijk aan een maaltijd, wel lekker.

De steak tartaar is goed op smaak, de sriracha-mayo had een tandje scherper gemogen maar dat is een kwestie van smaak (ik hoor in mijn gedachten de gasten tegen de chef zeuren dat het net wat te scherp is, en let me tell you, Ricardo wil geen gezeur).

De knolselderijsteak met gegrilde kool en paddenstoelen van de vrouw is het lekkerste vegetarische gerecht wat ze in tijden heeft gegeten; “als ik zo elke dag vega kan eten hoef ik nooit meer vlees”, en dat voor iemand die zelfs in Argentinië bekend staat als een carnivoor.

Het lam met kleine artisjokken en knoflook is een ruime portie en lekker, en dat de artisjokken uit blik of pot zijn is eigenlijk helemaal niet erg.

Ik ga voor de oud-Hollandse brokkelkaas met kweeperengelei, terwijl Max kiest voor de I wish I was a cheesecake. De uitdrukking op zijn gezicht is onvergetelijk als hij een weckpotje voor zijn neus krijgt, maar het is toch duidelijk uit de omschrijving op te maken. De smaken zijn prima en met de ogen dicht is het net taart.

Prima avond, jammer dat Bilbo er niet was.

De Hangar | Aambeeldtstraat 36 | Amsterdam | bel 020 363 8657   https://hangar.amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.