Mijn laatste post over “uit eten gaan” was op 19 maart en daarna heb ik het vrijwel dagelijks over lekker en vooral niet te duur eten gehad. Om zelf te maken. Thuis! Ondersteund door mijn Facebook en Instagram is dit best succesvol gebleken en ga ik daar ook zeker mee door.

De intelligente lockdown heeft me, behalve een lege portemonnaie (wie heeft daar geen last van), toch ook veel gebracht. Max 11 weken (!!) thuis, zijn Roos 10 weken aan zijn zijde, Onze Okky 3 weken intern en verder veel in de hut, dus elke dag koken, vers, vers, vers. Veel uitproberen, veel dingen gemaakt die ik jaren niet gemaakt had, en veel nieuwe dingen en het blijkt dat ik taart maken ineens heel leuk vind hahaha…

Enfin, 2de pinksterdag niet direct weer “op restaurant”, net weer een verhuizinkie van een kind in de benen dus lekker op de bank (bordje op schoot). Met mijn vriend de Dutch Foodie had ik evenwel afgesproken dat we beiden de naam van een restaurant waar we als allereerste wilden eten op een briefje zouden schrijven, en als ze dan gelijk waren gingen we daar direct naar toe. En zo geschiedde…

Het is donderdag 4 juni rond de klok van 1 en het mottert. Buienradar geeft aan dat het dadelijk keihard gaat regenen als we het parkeerterrein in het lommerijke Soest oprijden. Conform afspraak staat er een tafel buiten klaar, met een grote parasol, porselein, mooi glaswerk en crisp wit linnen. Oooh wat heb ik dit gemist. De maître trekt direct onze favoriete witte “startwijn” open, zijn lieve vrouw laat vallen dat zo ons gemist heeft, de broer (de chef) en zijn vrouw komen zich melden en hebben er zin in en de ober-kelner laveert behendig tussen gevel, tafel en parasolpaal. De dag kan beslist niet stuk, al gaat het stormen en bliksemen, we zijn in het SPIEHUIS!!!

We hoeven de kaart niet te zien, bestellen van alles de helft en kunnen zodoende alle evergreens proeven; het perfecte taartje van kreeft, de perfecte sole à la meunière, de waanzinnige tournedos Rossini, de DF wil persé een Dame Blanche (ik ook), maar we delen ook nog de kletskopjes met vanilleijs en karamelsaus, het is een wild feest.

De wijn vloeit, na 2-en stopt het met regenen, we roken een sigaartje en de chauffeur van Rent a Bob is op tijd en breng ons mèt mondkapje en handgel veilig weer naar huis. Heerlijke middag!

Het Spiehuis | Bilsteweg 45-47 | Soest | 035 666 8236 | di-wo gesloten


Reacties

 1. Door Rob Veenstra

  Hoi Julius,

  Zo herkenbaar. Inderdaad zo gemist.
  Wij waren met onze camper in Wassenaar en hebben eenvoudig, maar heel lekker gegeten in Duinpaviljoen Duinhorst. Gewoon op de camping, maar zo fijn weer.
  De dag daarna lekker lunchen op Scheveningen bij Simonis aan zee. Wat een genot weer.

  Groeten,

  Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.