Het is de laatste schooldag van de dochter, en daar ze momenteel met krukken loopt (2de kruisband-reconstructie in 1 jaar) ben ik regelmatig de taxi-chauffeur. Vandaag gaat de rit naar het AMC (studie) en breng ik een paar uur zoet bij de Coffee Company (geen straf, met de laptop in de zon). Hierna naar de fysiotherapeut, reparatietjes ophalen in de binnenstad en rijden we via Amsterdam Oost de stad uit, op zoek naar eten want het is lunchtijd.

Ik ben nog nooit bij de Biertuin geweest aan de Linneausstraat, het is er altijd vreselijk vol, ik ben niet zo van het bier, en een gebraden kip kan ik overal eten… We gaan naar de Biertuin!

Een terras waar een blind paard geen kwaad kan doen, datzelfde geldt voor het interieur, waar vanuit de piepkleine keuken wel een vreselijk lekkere lucht de zaak in waait. Het is hier goed, dat zie en ruik je meteen.

We nemen een Weizen met ananas (“ja, omdat witbier normaal nogal naar banaan smaakt hebben we er een op basis van ananas…”, natuurlijk!) die ongelooflijk goed smaakt, en gaan voor de beroemde kip.

De kip is prima, ik kan niet anders zeggen. Sappig, goede smaak, 3 sausjes waarvan 2 lekker en 1 prima, en een uitskende (hoewel wat weinig) appelmoes. Er komt een 2de Weizen en we hebben het goed in de Amsterdamse middagzon.

 

 

 

 

De Biertuin Linnaeusstraat, Linnaeusstraat 29, Amsterdam, bel 020-665 0956


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.