Vandaag was de perspresentatie van Smart Cooking met de Magimix.
Licht zenuwachtig was ik wel, bij aankomst in Le Garage, 11.00 uur sharp. Henri en zijn crew waren al aan het uitladen, Myrthe was er even later, maar waar is nu toch Natasha van USP (PR buro). Enfin, we beginnen, tasjes maken voor de pers, kopje koffie (valt goed op de nuchtere maag), even de boel doorlopen met Erwin, de meer dan voortreffelijke maitre van Joop, en eindelijk is daar onze Natas, 11.30, stond vast in het verkeer. Gek, op vrijdagochtend. Snel aan de slag, want om 11.55 dient zicht de eerste journalist aan. Verrukkulukke bellini’s uit de nieuwe Magimix (fijngemalen perzik met champagne), een stichtelijk woord (en een boek) naar Joop (zie hieronder), een woordje terug van Joop (over Joop), nog een paar minuten tekst van Henri en aan tafel! Lex de Kok (what’s in a name) heeft er een prachtige lunch van gemaakt. Klein pindasoepje met een spiesje met garnalen, tonijnburgertje op polenta, hollands lam en een omelet siberienne met 3 soorten meloen. Super.
Gezellig gepraat met vriend Harold (Hamersma), Ronald Hoeben, Jaques Hermes van het dagblad van het Noorden, Fiona van Allerhande, een mevrouw van Villa d’Arte, een andere mevrouw uit Belgie en een hoop anderen.

15.00 uur als een scheet naar huis, mise en place voor vanavond, als alle modellen (vrienden) in de tuin komen eten.

Gellukig hebben we (Myrthe, Mike, Isabel en ik) gisteren al een hoop gedaan, kwestie van afmaken en tafel dekken. Wilma ruimt nog even de tuin op, nadat ze maandag al het gras heeft gemaaid en vanmiddag de heg heeft gesnoeid. Wil krijgt vanavond het eerste boek!!

Topavond, mooi weer, goed eten (koekjes van pecannoten, kaaskroketjes, doperwtensoep met munt, cashew couscous, gekruide garnalen, tempura van bacon, viskoekjes, fatoush van knolselderij en haricots, curry van groene tomaten en Nelly Melba syllabub, allemaal uit het nieuwe boek. Godert en Gijs blijven natuurlijk weer plakken, 2.45 gaat het licht uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.