Vandaag een superlekkere curry, alhoewel de eerlijkheid me gebiedt te melden dat ‘ie van de vrouw wel wat meer pit had mogen hebben, maar daar ik 2 dames aan tafel heb die bij het woord pit naar de zolder verdwijnen laat ik dat aan eenieder zelf over. Een fles sriracha op tafel doet overigens wonderen. Dezelfde vrouw meldde me ook nog fijntjes dat van haar kokosmelk in een curry hoort. Voor mij hoort dat niet persé, vanwaar akte!

Om van een bijgerecht een hoofdgerecht te maken heb ik er bij punt 6 nog 300 gram snijbonen en 100 g wortel doorheen geroerd (gekke hoeveelheid, was een restje) in plaats van doperwten, en heb ik er apart wat grote garnalen bij gebakken. Oh, koriander…, de pit-haters vinden koriander naar zeepsop smaken, rare meiden, dus die ging er apart bij.

Recept Afdrukken
Curry van zoete aardappel met ei
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de ui glazig in de olie en laat licht kleuren.
  2. Voeg garam masala, geelwortelpoeder, komijn en korianderzaad toe en bak 3 minuten zachtjes door.
  3. Voeg knoflook, zoete aardappel, Spaanse peper, suiker, tomaat en bouillon toe en breng tegen de kook aan.
  4. Breng op smaak met zout en peper en laat 45 minuten garen tot de aardappels bijna gaar zijn.
  5. Zet de eieren op in koud water, haal van het vuur als ze koken, laat 9 minuten naast het vuur staan en laat schrikken onder de koude kraan.
  6. Pel de eieren, halveer ze en voeg ze met de doperwten en de helft van de koriander toe aan de curry. laat nog 10 minuten doorgaren, bestrooi met het restant van de koriander en serveer direct.
  7. Als je dit gerecht later wilt verwarmen stop dan na stap 5. Verwarm de curry later zachtjes op het vuur en ga verder met stap 6.

Reacties

  1. Door Tony

    Ziet er lekker uit… maarre… 7,5 kilo zoete aardappel lijkt me wat ambitieus voor 4 porties (tenzij er sprake is van 4 vrij omvangrijke personen), wellicht een nulletje te veel? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.