De 2de lijst en dat pas op 2 januari, gelukkig nieuwjaar overigens!

De Culi-lijst.. Beetje uit eten, of de chef aan huis, het was een raar jaar!

Januari        slaan we over!

6 februari     stond chef Wilco Berents van de Nederlanden ⭐ met zijn SRV-wagen in de straat, dat gaat echt verder dan een box, helemaal super!

30 maart      De verjaardag van de vrouw, en toen kwam daar chef Arne van Ron Gastrobar ⭐ verrukkulluk koken terwijl wij lekker buiten in de hut zaten. Het feest der feesten!

1 april          We mogen nog niet naar binnen, dus Aan de Poel ⭐⭐ serveert 5 gangen in de auto, gillen… (en superlekker!)

30-4            Ik smokkel, maar de Dutch Foodie en ik hebben aan het begin van de lockdown ieder op een briefje geschreven waar en met wie we de eerste keer gingen eten. Het werd het Spiehuis, à deux, buiten, best fris, geweldige middag!

24 mei         2de Pinksterdag met de kids bij de Lobby. Steenkoud en met licht binnenwaaiend vocht onder het tentdoekje, maar een groot feest, culinair en vineus.

5 juni          We mogen nog steeds alleen maar buiten eten, maar dat kan bij Rauw in Amersfoort, huzarensalade|vitello Julius|côte de boeuf en wijn, veel wijn…

22 juni         Eindelijk weer binnen, aan onze vaste tafel bij Casa Gallego in Ampuriabrava. Buiten wil je niet dood gevonden worden (waar wel?) maar binnen eet je de beste vis money can buy

30 juli          Eindelijk is de ster gevallen bij Meliefste ⭐ in Wolphaartsdijk (foto helemaal boven), maar ik laat me eerst verbazen bij De Kleine Schorre (daarna bij Thijs).

4-8              Slagerij de Beurs, maar dan tijdelijk in Oost, met dezelfde Midas aan tafel die ons met Pinksteren ook al hielp bij The Lobby. Oh…, superlekker gegeten, vooral de Pithivier.

10-9            Beuling in de Beulingstraat. De Dutch Foodie was er een week later en gaat nooit meer, wij hebben genoten en gaan zeker weer. Het kan verkeren…

4 oktober     De beste zeetong eet je einde zomer bij Visaandeschelde tijdens het Tongen bij Giel, een heel exclusief event met een hele korte gastenlijst. Impossible to get in zeg maar.

4 nov          Sander van restaurant As ✝️  bestierd de keuken (en de rest) in VRR (voorheen Rose & Rita) aan het einde van de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Te gek lekker, doen! (en neem de vin nature voor lief of neem zelf wat lekkers mee en betaal kurkengeld)

18-11         Of was het de poulet en vessie Mère Fillioux bij Bocuse ⭐⭐ met de Dutch Foodie?

1-12            Moeilijk, want ik at in december ook in Flore (vh Bord’Eau), te gek,

maar bij Maeve in Utrecht (of all places) ging ik zo blij naar buiten, wat een topkok die Tommy Janssen, nie normaal…

Morgen de laatste lijst, home cooking!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.