Mara Grimm was er als de kippen bij om direct na de intelligente lockdown het blog Crisiskoken te beginnen over goed, gezond, lekker en vooral niet te duur koken. Ze is zelf geen kok maar kent er wel een hoop dus in no time liep haar blog als een dolle, met bijdrages van o.a. Jonnie Boer, Hans van Wolde, Joris Bijdendijk, maar ook Cees Holtkamp en mijn allerliefste Hanneke Schouten van Bouchon du Centre.

Crisiskoken.nl is zo’n succes dat al snel het idee van een boekje rees en dat heb ik nu in m’n hand! Gedrukt op restpartijen papier, oud papier en karton (Hermes dozen…) als ondergrond voor de prima foto’s van Arno Bosma en een prachtige “open” binding.

Ondanks dat de meeste recepten op de site  staan staan er ook 10 nieuwe in waaronder 1 van mij (pag. 109). Onderstaande foto vond ik niet terug op de site dus is denk ik ook nieuw en heet “Boontjes voor luie én minder liuie koks’ van het übersymphatieke Madeleine in Utrecht (chef Rik de Jonge).

Ik heb de shakshuka, de griesmeelpudding, de ballen van Jonnie, de loempia’s van Ron en het Zoervleisj van Hans ondertussen gemaakt en alle receptuur klopt, kom daar maar eens om. Ik zeg “kopen dat boek”, van elk verkocht boekje gaat er ook nog een knaak (€m 2,50) naar de Voedselbank. BESTEL HIER

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.