De jaarlijkse Compartir-update is bijna altijd kort want zoveel nieuws is er meestal niet onder de zon. Aan één kant jammer want de chefs kunnen zoveel meer, wat ze bewijzen in Disfrutar in Barcelona, maar aan de andere kant ook lekker comfortabel want je kunt je op voorhand al verheugen op “all time favorites”. Zie het een beetje als de pizza tonijn van le Garage!

Nieuw deze keer zijn de prima caprese met sferificatie van olijf (je weet wel, de bijkans oubollige vloeibare olijfballetjes van Ferràn),

een heerlijke salade van komkommer met yoghurt en hoisin saus,

okay gepickelde makreel met bloemkool, eekhoorntjesbrood en codium,

zoetzure oktopus met aubergine,

en scheermessen meunière (niet geproefd).De shabu shabu van zalm is nog steeds top, net zoals het ei “carbonara” en de Iberico rijst met o.a. bloedworst.

Toe is er weinig nieuws, de hazelnoot coulant is nog steeds alsof je een warme pot pindakaas in je mond steekt, dus top, en de heerlijke “omelette surprise”, die we nog kennen als de piña colada, blijft top (maar wordt per jaar kleiner). Qua wijn heb ik daar nu voor de 2de keer de rode Bruto gedronken (E, Monastrell, 2016) van Juan Gil, waanzinnig!! Ik zei het al, weinig nieuws onder de zon, maar zoals ieder jaar gewoon heel lekker (reserveren is een must).

Compartir | Riera de Sant Vicenç | Cadaqués | compartircadaques.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.