Compartir in Cadaques staat ieder jaar op ons lijstje, het is ieder jaar lekker, zoals ook ieder jaar de pizza tonijn bij Le Garage, de sole meunière bij het Spiehuis en de Oosterse oesters bij Visaandeschelde lekker zijn, het is altijd hetzelfde bij Compartir, maar wel lekker.

We hebben door Corona een jaartje overgeslagen dus er zal wel wat zijn gebeurd, maar niets van dat alles, alleen de vitello tonato is nieuw! De ontvangst is hartelijk als altijd, en als je meeneemt dat ik die ochtend de online reservering nog even check en blijkt dat ik me een maand heb vergist mogen we van een enorm geluk spreken dat we überhaupt binnen komen, want binnen een kwartier na binnenkomst staat er een rij en begint het ook zachtjes te regenen.

De Japanse oesters met zeewier en soja zijn super, de oesters “ajoblanco” met amandel en gefermenteerde knoflook nog beter.

De sardines met bietjes, framboos en amandel is lekker als altijd en inderdaad, de vitello tonato is nieuw en lekker. Vitello wat kalf betekent, is in Spanje vaak rood dus rund, en de tonato is zoals de mijne maar dan uit de kidde. Lekker!

We eten canneloni van tonijntartaar met mediterrane smaken, en de altijd lekkere carbonara van zachtgegaard ei met champignons en een hint van (lekkere) truffel.

Ondertussen drinken we een wijn, Gallina de Piel uit de Ribeiro (E, 2017) gemaakt door David Seijas, die 13 jaar sommelier is geweest in El Bulli. Lekkere wijn maar er is maar 1 fles wordt meteen gezegd dus gaan we over naar een Belondrade, onze eerste uit 2019, die zwaar tegenvalt. De sommelier is het deels eens, “de wijn is goed maar nog erg jong”, dus we stappen over naar rood, de Bruto van Juan Gil. Rode wijn uit de Jumilla (E, 2017), met maar liefst 15,5% alcohol, best veel. Ik vind ‘m onweerstaanbaar lekker, ben sowieso dol op alle wijnen van Juan Gil (yellow, silver en blue label) maar dit is van een speciale wijngaard en niet in Nederland te koop.

De wijn is uitgezocht op het pièce, eigenlijk is het andersom, en dat is een perfect gegrilde entrecôte, mooi rood, perfect gerust, met verder helemaal niets!

De regen zet ondertussen door en alle stekkers en schakelaars op het terras worden met plasticfolie ingepakt, terwijl ik met Okky onderhandel of we de hazelnoot-coulant of de cheesecake met kersensorbet delen. Het wordt de laatste, die sinds ons vorige bezoek met 40% is gekrompen, eigenlijk wel zo goed…

Compartir | Cadaqués | Spanje

compartircadaques.com ma/di gesloten

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.