En ja hoor, zoals ieder jaar gaan we een “warme deken” halen bij Compartir in Cadaqués. Ik kom hier vanaf dag 1 (dank je, Mara Grimm, destijds voor de gouden tip) en omdat ik hier minimaal 1 keer per jaar in de buurt ben kom ik hier dan dus ook minimaal 1 keer per jaar. Zo kun je in 6 jaar de boel zien veranderen, of in het geval van Compartir zien verbeteren. Policy lijkt hier om 80% van de kaart jaarlijks te herhalen en 20% nieuw te doen (H van herhalen & N van nieuw zal ik achter het gerecht aangeven). Onze keuze is gebaseerd op evergreens en nieuw, maar geloof me, de 80-20 regel klopt)

Na een verplichte gin-tonic (Tanqueray en Fevertree, met roze grapefruit) in Bar Boia aan het strand lopen we het dorp in en schuiven we aan tafel. Daar gaan we…

schaaltje Iberico voor de niet-vis eter… (H)

gemarineerde sardines met salade van mandarijn en wortel (N)

canneloni van tonijn met Mediterrane tonen (H)

oester à la Japonaise (H, zie boven)

oester met zwarte knoflook en ajoblanco (H)

soort huzarensalade met langoustines (N)

zoetzuur van octopus met aubergine (N)

“shabu shabu” van zalm met asperges (H)

chuletón de Rubia Gallega (H)

 

Toe compartiren we nog de superluchtige piña colada (H) en de coulant van hazelnoten (H) waarna we de berg eerst op- en daarna weer af-rollen.

Oh ja, we hebben ook nog wat gedronken, waarbij de laatste, de Bruto, sensationeel lekker is. Als grote liefhebber van Juan Gil’s Silver en Blue label was deze voor mij nieuw. Wauw!!

Verder Vd’O 6.13 blanc (Sorra, E, 2013), Clos d’Agon blanco (Catalunya, E, 2015), Blanc dels Aspres Criança (Empordà, E, 2013) en Juan Gil Bruto (Jumilla, E, 2014).

Riera de Sant Vicenç, s/n | Cadaqués | Girona | Spanje | bel +34 972 25 84 82 | maandag gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.