Dit is een oldtimer, uit de begindagen van mijn traiteurscarrière, we praten over 1984, toen die hele sjieke meneer mijn winkeltje binnenkwam om te vragen of er nog Citroën-mousse was, het gerechtje uitsprekend alsof hij het over het Franse automerk had, hilarisch! Old soldiers never die, en zo ook niet deze citroenmousse. De gelatine is niet persé nodig maar je zult merken dat dan het citroensap na 1 à 2 dagen gaat zakken.

Ik maakte er deze keer nog een myrtilles-coulis bij, van 200 gram bevroren myrtilles (bosbessen) opgekookt met 40 gram suiker.

Recept Afdrukken
Citroenmousse
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personenn
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personenn
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm citroensap en roer hier de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine door tot het is opgelost.
  2. Klop de dooiers met suiker au bain marie op totdat het dik wordt (max 70ºC) en meng met het citroensap.
  3. Klop in 2 aparte kommen eiwitten stijf en slagroom lobbig.
  4. Schep de lauwe eidooiers luchtig door de eiwitten, druk eventuele klontje tegen de rand kapot en herhaal dit met de slagroom.
  5. 5. Giet in glazen, bakjes of een grote schaal en laat minimaal 4 uur opstijven.
  6. Ik maakte er deze keer nog een myrtilles-coulis bij, van 200 gram bevroren myrtilles (bosbessen) opgekookt met 40 gram suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.