12 personen

Smelt de chocolade au bain marie met de koffie en meng goed met boter en suiker. Laat iets afkoelen en meng met de eidooiers. Klop eiwitten stijf* met een snufje zout en vouw voorzichtig door de chocolade. Vet een springvorm met een doorsnede van 25 cm in met een beetje boter en giet hier het beslag in. Zet de taart 45 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven. Controleer of de taart gaar is door er een metalen satéprikker in te prikken. Als de prikker er schoon uit komt is de taart klaar. Laat afkoelen

 A la minute

Bestrooi de taart met poedersuiker en serveer met slagroom, crème fraîche of vanilleijs.

 

* Stijf kloppen van eiwitten lijkt easy, maar 2 dingen zijn belangrijk. Je gereedschap (garde, mixer, kom) moet brandschoon (lees: vetvrij) zijn, en er mag geen spoor eidooier door de eiwitten zitten!

(uit Smart Cooking voor Studenten)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.