We hebben in Canada de boot door de Inside Passage genomen, van Prince Rupert naar Vancouver Island, niet normaal mooi.
Het is niet de eerste keer dus ik verheug me al een paar dagen om varend door de natuur heerlijk (voor Canadese begrippen) in het à la carte restaurant te eten, te genieten van een salad, een dikke steak en goed glas (Canadese) rode wijn, voorzover dat mogelijk is, laten ze dat restaurant nu gesloten hebben! De teleurstelling is enorm. Niet bij het ontbijt, 2 eggs over easy met toast, ook niet bij de lunch, een burger die ik slechter heb gehad.
Nee, niet alleen de service sucks, ze zijn 2 x een uur met ontbijt en van 12:00 tot 14:00 open, de rest van de dag is er niets te eten of te drinken te krijgen aan boord, zelfs geen vending machine met flesje water, maar het diner-aanbod is weinig soeps. De opgewarmde kip op de Caesar met gebakken kip heeft betere tijden gezien, en de chili voor het diner is niet alleen lauw maar (mede daardoor) ook heel erg niet lekker. De breadsticks op de salade zijn op, evenals het garlic bread bij de chili.
We hebben het allemaal overleefd, en ondanks dat het geen winterkost is geef ik toch even een receppie van een wel lekkere chili.
Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 kg rundergehakt
- 500 g varkenssaucijzen het vel verwijderd
- 300 ml rode wijn
- 3 el tomatenpuree
- 400 ml tomatensaus
- 1 el chilipoeder
- 2 takjes oregano
- 2 el Dijonmosterd
- 500 g bruine bonen gespoeld (blik of pot)
- 1 bos platte peterselie gesneden
- 1 citroen alleen sap
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
- Fruit de ui glazig in de olie, laat goudgeel kleuren, voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten door.
- Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
- Blus af met rode wijn, laat aan de kook komen, voeg tomatenpuree, tomatensaus, chilipoeder, oregano en mosterd toe en meng goed met het gehakt.
- Voeg bonen en peterselie toe, laat 20 minuten zacht stoven en breng op smaak met zout en peper.
- Ik zet nu de saus een nacht in de koeling zodat ik de volgende ochtend het vet er goed kan afscheppen.
- Serveer de chili direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Breng op smaak met citroensap.
Heerlijk gerecht. 100% geslaagd en zo gemaakt. Echt fantastisch. Dit is een blijvertje. Alleen eten wij chili con Carne met rijst of lekker vers bruin land brood.