Ondanks de versoepeling ben ik nog helemaal niet zo soepel, en samen met mij een select gezelschap heren waar ik de laatste weken wel eens mee borrel op vrijdag (buiten in weer en wind, met 2 meter tussen iedere plek). Deze vrijdag is er een aan de beurt die niet uit het pittoreske Gooi komt maar uit Haarlem en als hij hoort dat ik nog nooit in de Cheval Blanc ben geweest ontstaat er een plan.

De Cheval Blanc zit sinds 1996 in Heemstede, is van Ton Nelissen en chef is Huub van der Velden. Ze hebben sinds 2007 een Michelinster en ik ben er nog nooit geweest. Toen Ton de Corona-bui zag aankomen heeft hij begin maart meteen het roer omgegooid en sindsdien verkoopt hij een thuismenu voor € 30 wat het ontzettend goed heeft gedaan. Vandaag hebben we in Haarlem ook zo’n thuismenu, alleen met Ton rond de tafel en een chef in de keuken hahaha!

We starten met een ceviche van zeebaars in gemarineerd wortellint, met langoustines, zomerbiet, citrus, soja kelp en een hazelnootdressing waarbij niet alleen de smaak maar vooral de cuisson van de langoustines ontzettend goed is (foto boven).

Door met gebakken coquille St. Jacques met een wonton van Noordzeekrab, structuren van olijf, een warme salade van artisjok, opperdoezer ronde en zoetzure komkommer, en schuim van krab. De wonton heeft een aardig korstje maar de smaak is subliem.

Er is een stukje terrine van lever met een bonbon van abrikoos, verse abrikoos in citrus en een bread and butterpudding en vooral de laatste is er één om in te pakken en mee naar huis te nemen, bizar lekker. Pièce is zachtgegaarde kalfssukade, met gebakken zwezerik, truffel, Cevenne ui en dubbelgedopte tuinbonen, en met vooral de laatste kun je me niet blijer maken

Het wordt schemerig als het chocoladedessert wordt ingezet, en niet alleen in de tuin.

Het was een zware dag! Eerst met de Dutch Foodie in IJmuiden, daarna een vaartochtje over het Spaarne met snackjes van Chateaubriand (Heemstede), en dan zo’n heerlijk diner. ik doe mijn mondkapje voor en laat me naar huis rijden door een jongeman die nog geen druppel heeft gedronken.

Cheval Blanc | Jan van Goyenstraat 29 | Heemstede | bel 023 529 3173

dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.