Chef’s Revolution duurt 2 dagen, een zondag en een maandag, en ik wil er ook beide dagen zijn. Op de valreep lukt het me nog een kamer te krijgen in het fantastische Librije-hotel. Op de tweede etage kijk ik naar beneden op de glas-overdekte eetzaal waar ik op maandag zo heerlijk heb geluncht. De kamer is ruim, espresso-machientje, B&O televisie waar ik direct ruzie mee krijg (maar dat ligt meer aan mij dan aan B&O) en een heerlijk bed. De AC doet het goed, en dat is nodig want de zondag is zonovergoten en de gemoederen aan het einde van de avond verhit. Zoals eerder verteld breng ik de zondag eerst een paar uur door als jurylid in Librije’s atelier, daarna houd ik mezelf uren bezig op de boerenmarkt bij onder andere de stand van Karakter wijnimport en bij Het Nonnetje waar ik wordt onderwezen in paling roken en spruitjes telen.

Als gast van de familie wordt ik zondagavond uitgenodigd voor het boerendiner op het podium van theater De Spiegel naast de Librije. Chefs, vrienden, pers, het is een gemêleerd gezelschap, wat begint met een glaasje bubbels achter het theater. Er gaat een blikje eitjes rond en we gaan het podium op.

2 lange gedekte tafels, vrolijke rode pompdoeken over de stoelleuningen, je ziet meteen, dit wordt een wild feest. Omdat iedereen moe is en niemand zin heeft in een statisch diner wordt er een aaneenschakeling van hapjes en gerechtjes op tafel gezet, onder het motto “zoek het uit en eet lekker”. Er is haring van Schmidt uit Rotterdam, ceviche, warme kippenbouten, en nog veel meer, en het is vooral gezellig.

Om klokke 11 worden we met dwingende hand de zaal uitgezet, morgen is er weer een dag, en gaat het feest door in de foyer, dj-tje, gin tonics, the works. Ik doe vlak voor het slapen gaan nog de Seedlip-test, je weet wel, de nieuwe gin vervanger (Seedlip is een vervanger voor gin, gedestileerd uit o.a. kardemom, citroen,grapefruit, kruiden en eik(!), zonder alcohol), en ik slaag, dat wil zeggen, ik proef het verschil, maar Seedlip is verrassend lekker.

Ik pak het einde van de finale Djokovic-Del Potro nog mee (tennis US open) en val in een diepe slaap. De maandag begint met ontbijt op bed, verplicht, want alle ruimtes beneden zijn in gebruik voor de voorbereidingen van Chef’s Revolution.

Ik loop nog wat over de markt, eet een speculaaskoek, en ga me geestelijk voorbereiden op de geweldige lunch die komen gaat (zie eerder bericht).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.