Ik lees terug op mijn blog dat ik één keer eerder over Charly de Wijs’ Chef aan de Werf heb geschreven en dat was in september 2016. Sindsdien ben ik een paar keer terug geweest en nooit teleurgesteld.

Op een druilerige vrijdag in januari puilt het parkeerterrein uit maar dat ligt niet alleen aan de Chef, achter het restaurant is een soort loods met live muziek en drankjes, een gezellige drukte. Dat is het ook in het restaurant maar na een minuut of 3 zitten we al aan onze tafel.

Er komen prima bitterballen en een fles rode wijn (Terra Personas negra, E, 2010), geen wit want we hebben al geborreld bij een jarige schoonzus! Het concept is onveranderd, alle gerechtjes kosten € 13,= en er wordt aangeraden er 3 te nemen. De burrata is op (vind ik nooit erg op vrijdagavond om 21:15, liever op dan oude of slechte) dus het wordt Noord Afrikaans gemarineerde zalm met parelcouscous, venkelsalade, krokante brique en hummus. Heerlijke zalm hoewel het Noord Afrikaanse me licht ontgaat, frisse couscous en venkel, en perfecte brique en hummus.

Tweede gerecht is risotto zònder truffeltapenade maar met knolselderij, bundelzwammen, kwartelei en Parmezaanschuim. Ik ben een risotto-man (lees mijn verhaal over 5&33), en deze is superlekker wat betreft de smaak. Ook de paddenstoelen, kwartelei, schuim, allemaal heerlijk, alleen vind ik het meer rijst in een mooie crèmesaus dan risotto. Ik smul ervan, dat is niet het punt, maar ik mis de risotto verbinding en de (hele) lichte bite in de rijst. Wel berelekker dus.

Max zou niet (meer) drinken want zwaar geborreld, maar houdt zich niet aan zijn woord dus de Terra Personas is op voordat we het weten, en er komt een fles Polvanera La Marchesana Primitivo uit Puglia (I, 2014). Ik ben niet zo bekend in Italië (schande) maar de maître raadt hem aan maar tjemig wat een lekker sap! Derde gerecht is diamanthaas van het MRIJ-rund (Maas-Rijn-IJssel rund, groot gemaakt door mijn vriend Piet van den Berg) met geroosterde knolselderij, knoflook en kalfsjus met geplukte sukade. Niets op aan te merken, superlekker (foto boven).

Geweldige avond weer in het pittoreske Hilversum, en nog een staartje Polvanera op de bank!

Chef aan de Werf | Mussenstraat 11 | Hilversum | bel 034 631 5412


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.