We zijn nog niet koud weg bij Le Garage voor de memorial van Joop of de volgende uitnodiging valt al weer binnen. De alcohol is net uit de lever dus we zeggen weer volmondig ja, juist nu want deze keer is het tegen betaling, en altijd voor niets is ook niets!

Arend Jan de Wijnman is deze keer samen met Erwin de host. Le Garage zorgt voor de food, en Arend Jan voor de wijn. Provence is het vandaag en we drinken achtereenvolgens Château Angueiroun cuvée Iris 2016 (80% rolle ofwel vermentino), Château Angueiroun Virginie Rosé, Château Angueiroun Prestige La Londe 2015, en Château Angueiroun réserve Cuvée Mathilde 2016.

We starten met een salade Niçoise, want Provence, maar wat moet daar nu eigenlijk in…? Sowieso tonijn, de meningen lopen uiteen over verse kort gegrilde tonijn of een goed merk bliktonijn (geef mij de laatste maar, van Ortiz), ansjovis, olijven, rauwe groenten, knoflook, gekookt ei, rode ui en olijfolie, aldus Wikipedia, en die weten het! Een haricot’je mag er ook nog in, een gekookt aardappeltje, groene kruiden, kappertjes, kropsla, en bij mijn buurman Michiel moet er bij bliktonijn beslist een drupje mayonaise. De Niçoise vandaag is goddank eenvoudig gehouden en werkelijk fabelachtig.

We gaan door met een bourride, het broertje van de bouillabaisse, gemaakt van alleen witte vis (dus geen rascasse zoals verplicht in de bouillabaisse), en gebonden met een aioli van olijfolie. Deze is met schelpjes, inktvis, jonge venkel en zoetzure prei, tikkie dun maar alleen in consistentie, de smaak is top

Het navarin van lam, je kunt me er net zoals voor een blanquette de veau voor wakker maken, is precies zoals hij moet zijn. Gaar maar niet te, op smaak, je proeft lam (geen schaap), lekkere saus en een paar simpele blaadjes waterkers.

Er is kaas, what else, en meer wijn, en in plaats van dessert bij de koffie een werkelijk briljante lavendel macaron. Topmiddag, niet uit de hand gelopen, keurig om 16.30 thuis en nog wat gewerkt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.