Ik reed door de buurt en zag deze mooie boom. Moest meteen aan paddenstoelen van de bbq denken…

Champignons, je zou het niet meteen zeggen, zitten vol met water. Dat betekent dat ze op de gril wel mooi gaar worden, maar niet altijd krokant. Voor het laatste is het zaak dat je de bbq goed opstookt, maar dit houdt meteen een gevaar in, dat lijkt me logisch, dus goed opletten geblazen.

Ze moeten gaar zijn, maar niet tè want een van binnen nog rauwe champignon is lekkerder dan een van buiten verbrande! Gaar worden dus, en dat betekent om en om grillen, solo of met zijn 5-en aan een stokkie, wel zo makkelijk met omdraaien. Als je ze wilt vullen is het handig om eerst de platte kant van de hoed te grillen, waar je de sporen ziet zitten, dan draaien, vullen en afgrillen.

Recept Afdrukken
champignons met salsa verde
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de stelen van de champignons en borstel eventueel vuil of grond weg (wassen mag maar laat ze heel goed uitlekken, en laat ze tussen een theedoek even drogen).
  2. Rijg ze aan satépennen of houd ze los, en bestrooi met wat Maldon.
  3. Stook de bbq naar 220ºC
  4. Gril de champignons eerst 8 minuten op de sporen-kant, draai ze om en geef ze nog een paar minuten
  5. Breng op smaak met zout en peper en serveer met salsa verde.
Recept Afdrukken
Salsa verde
Maaltijd sauzen
Keuken Italian
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Italian
Porties
Ingrediënten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.