Omdat we de Sint in Den Haag vieren en geen zin hebben in file vertrekt de koets rond het middaguur en lunchen we aan de haven van Scheveningen. Catch by Simonis, vishandelaren van huis uit, dus dat is vers! En dat is het.

IMG_3912

We starten met een watertje en een glas prima sauvignon blanc uit Zuid Afrika, eerste gerecht zijn voor mij de uitstekende garnalencocktail, een royale portie, en voor de vrouw de garnalenkroketten. Ook een grote portie, 2 mega-kroketten en 4 stukken toast, ik krijg geen toast, maar niet top. De salpicon is wat fishy en smaakt totaal niet naar garnalen, wat de er overheen gestrooide garnalen waarschijnlijk rechtvaardigt. Jammer.

IMG_3913

Hoofdgerecht is zeetong, 1 voor de vrouw, 2 voor mij (250 gram per stuk). Uitstekend gebakken, kakelvers, prima maar iets te zoete remoulade on the side en wat gebakken spinazie. Uitstekend gerechtje en dat voor nog geen € 25,= (de mijne). Erbij een glas Conundrum chardonnay, overigens valt op dat de wijnen extreem vriendelijk zijn geprijsd, noem mij een restaurant waar de Bernardus chardonnay voor € 39,= op de kaart staat!

IMG_3914

Lekker gegeten in een tikkie USA-ingericht restaurant, waar de crooners op de achtergrond zeker aan bijdroegen!


Reacties

  1. voor zover ik me kan herinneren komen de sauzen bij Simonis vestigingen gewoon uit de (fabriekspomp). Twee keer bij Catch gegeten ik werd er helaas niet erg enthousiast van. Het personeel probeerde me wijs te maken dat Red Snapper en Rode Poon hetzelfde was (“Ja dat gebruik ik meestal omdat veel mensen Rode Poon niet kennen”). Een aanfluiting voor vispassionisten. Wellicht is een leuke workshop door jou en Meester Kranenborg aan het personeel een idee. Vis zelf is niets mis mee namelijk. Die mening delen we.

    Ennuh, keep up the good work met je heerlijke cynische commentaar bij kookprogramma’s!

  2. Beste meneer Jaspers,

    Met regelmaat kijk ik met plezier naar uw programma’s en lees ik uw blogs.
    U schrijft in dit stuk: noem mij een restaurant waar de Bernardus Chardonnay voor € 39,= op de kaart staat! Bon chef, ik noem er 2.
    Onze restaurants Hotel Vianen en Hotel Houten hebben de Bernardus Chardonnay voor € 36,50 op de kaart staan.
    https://www.hotelhouten.nl/restaurant/wijnkaart/
    https://www.hotelvianen.nl/restaurant/menukaart/

    Mag ik u en uw vrouw eens uitnodigen om bij ons een verse Noordzeetong (700gr) te komen eten met een mooi glas wijn uiteraard.
    Niet omdat ik denk dat dit de meest culinaire reis van uw leven zal worden 🙂 en ook niet voor een recensie.
    Maar gewoon omdat het me leuk lijkt om u en uw vrouw te kunnen laten zien hoe wij als jonge generatie ”valken” bezig zijn in onze hotels en restaurants. Om u hopelijk te kunnen bewijzen dat je bij Van der Valk best een goed product kunt krijgen voor een gunstige prijs. Of in ieder geval om een dappere poging te wagen om uw beeld van Van der Valk iets te kunnen verbeteren..

    Vriendelijke groet,
    Ruud

  3. lijkt me leuk, ik meld me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.