Omdat er meer is dan witte asperges deze week ook nog een receptje met de groene, die je gemakkelijk inwisselt voor witte, zeker zo lekker!

In mijn BBQ Atlas komen de Europese Mediterrane landen ruim aan bod. Hier schijnt de zon wat meer dan bij ons, en dat is goed voor de groentes. De keuken, en zeker die van de bbq, is vaak wat grof en boers, knoflook, kruiden en olijfolie zijn vaak de smaakmakers. Het ligt naast de deur voor ons dus alle ingrediënten zijn ruim voorradig.

Asperges uit mijn geliefde Catalonië, er zijn weinig plekken op aarde waar ik het fijner heb (recept uit mijn  BBQ Atlas, uitgeverij Carrera).

Recept Afdrukken
Catalaanse asperges (espàrreccs amb vinagretta)
Maaltijd voorgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng olijfolie en citroensap met een teen knoflook op een vork tot een vinaigrette,
  2. breng op smaak met zout en peper en meng met kappertjes, peterselie, tomaat en rode ui.
  3. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
  4. Maak met behulp van bamboespiesjes matjes van elke keer 6 asperges.
  5. Gril de asperges om en om gaar en een beetje krokant op de bbq.
  6. Giet de vinaigrette over de warme asperges en garneer met de eieren.
Notities

* Leg de bamboe spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, zo verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs spiesjes nemen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.