Onze voormalige koningin, Prinses Beatrix, wordt zondag 83, een prachtige leeftijd voor onze Moeder des Vaderlands, want dat vind ik haar echt, in tegenstelling tot onze huidige koningin (ik was altijd koningsgezind maar dat gevoel begint wat af te nemen).

Ik vier haar verjaardag vandaag alvast met mijn vriend de Dutch Foodie en maak voor hem (en haar) een lekker gerechtje met kreeft. Geen hogere wiskunde maar de smaken van de kreeft gevangen in een fond waarna nog lekkerder gemaakt met room. En kreeft natuurlijk

Geen hogere wiskunde maar de smaken van de kreeft gevangen in een fond waarna nog lekkerder gemaakt met room. En kreeft natuurlijk.

Recept Afdrukken
Cassoulet van kreeft
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de kreeft 5 minuten in ruim kokend water met zout en laat in ijswater afkoelen.
  2. Haal al het bruikbare vlees uit staart, scharen en elleboogjes (Ik knip de staart open zodat je later grotere schijven kreeftenvlees overhoudt).
  3. Spoel de darmen uit de koppen en snijd de koppen in stukken.
  4. Zet bouquet garni aan in olie en voeg tomaat, tijm, laurier, sereh toe.
  5. Bak de karkassen, schalen e.d. 2 minuten mee, blus af met cognac en flambeer.
  6. Blus af met witte wijn en voeg citroenschil, tomatenpuree en visbouillon toe. Laat tot 1/3 inkoken en passeer door een zeef.
  7. Voeg room toe aan de kreeftencoulis en kook het totaal in tot ± 380 gram.
  8. Breng op smaak met Noilly Prat wat je nog even laat inkoken en bind af met allesbinder.
  9. Snijd de kreeft in stukjes en verwarm 15 minuten in de saus in een pannetje op zacht vuur.
  10. Kook de groentes beetgaar in ruim kokend water, giet af een meng door de cassoulet van kreeft. Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.