Het zit erop, onze Xàvia culitour bij vriend Ferry loopt tegen het einde, we vliegen om 17:30 weer naar het koude kikkerland dus nog net tijd voor een early lunch op weg naar het vliegveld. We hebben en tafel om 12:30 bij Casa Pepa, zusterrestaurant van BonAmb⭐⭐ in Xàvia, waar onze gastheer minder enthousiast over is. Casa Pepa moet een stuk beter zijn, èn heeft een vrouwelijke chef wat altijd leuk is.

Het begin is niet zo leuk, de reservering is kwijt, en was sowieso onmogelijk om 12:30… Er is plek maar dan moeten we tot 13:00 wachten. Buiten. Zonder een fles met een paar glazen (oppert Ferry nog…).

Eenmaal binnen komt alles goed, met speciale hulde voor onze kelner die precies snapt dat we door het missen van het eerste half uur wat tijd moeten inhalen. Het eten komt à tempo, de service is navenant. De eerste amuse die we krijgen, kabeljauw met citroen, ziet eruit alsof ze al eens eerder is gegeten maar is ongelooflijk lekker, dat dan weer wel.

Er komt nog een stukje kabeljauw, met een pickle en een drupje aioli, waarna nog een tomatenbouillon/dashi. De start is top!

Er komt zelfgebakken brood met gegrilde merg (Mmmmm….),

schapenboter en schapencrème, waarna onze laatste white shrimp (door het momenteel ontbreken van de gamba’s rojas pakt iedereen die witte) met pompoensoep en tzatziki. Prachtig licht gerechtje!

Volgende gerecht is bacoretta (dwergtonijn, maar een makreelachtige) met knoflook, rode paprika en zwarte olijf. Niet te groot gerechtje maar met een rijke volle smaak (zie boven). Rijst is in deze provincie een nationaal goed, dus er komt rijst met varkenstong en spinazie, niet helemaal mijn ding maar prima, waarna gebraden duif met sjalot en rode wijn, wat dan weer wel helemaal mijn ding is.

We hebben nog net tijd voor het toffee-pastry met citroenijs en karamel, waarna we onze gastheer achterlaten en tevreden richting Alicante aftuffen.

Midweekje in Casa Coline met de grote reisleider Ferry, ik kan het iedereen aanraden!

Casa Pepa | Partida Parmis 7-30 | Alicante

bel +34 965 76 66 06 | https://capepa.es


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.