Het is de eerste avond van onze jaarlijkse G6-jaarvergadering, deze keer in San Sebastian, en we starten met een aperitief in de oude stad. Invité (want geen G6-lid) Cees heeft wat tips van een Spaanse relatie en Google-maps brengt ons naar Casa Gandarias, een klassieke pintxo (tapas) bar vlak onder de kerk, tegen de haven aan. Er is een vorm van herkenning van een vorig bezoek, toen hebben we hier ‘s avonds laat waanzinnig steak gegeten, maar we starten vandaag met pintxos.

Boquerones (in azijn gemarineerde ansjovis), gezouten ansjovis, natuurlijk jamón Ibérico, een pintxo (broodje) met gegrilde steak, een cupje met ragout van paddenstoelen, het is een feest.

Ondertussen genieten we ook van wat Spaanse wijnen, voor prijzen waar we het in Nederland niet voor kunnen inkopen. Ossian verdejo 2014 & 2013, onze voormalige huiswijn Belondrade 2015, en omdat teveel wit niet goed is een mooie rode Rioja Plancet Valtomelloso 2013. We lichten het anker en gaan naar Rekondo…

 

NB In de komende dagen komen we hier nog een keer terug, simpelweg omdat ze niet alleen de beste pintxos hebben maar vooral de beste wijnkaart. Op onze “rustavond” (even geen sterren), schuiven we hier na een soortgelijke pintxos-borrel aan voor chuletas (steak) en rode wijn. Meesterlijk, hier moet je beslist reserveren!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.