Bij afspraken in de hoofdstad probeer ik altijd centraal voor iedereen af te spreken, In dit geval komen er 2 met de trein (CS) dus is het nieuwe Carstens de aangewezen plek. Verscholen in het steegje tussen Park Plaza Victoria hotel en het Artotel (je weet wel, van de truffels in 5&33) is hier een nieuw restaurant die Dutch Cuisine en Nederlandse producten hoog in het vaandel heeft.

Carstens is genoemd naar een familie die in de 19de eeuw woonde in één van de huisjes aan de Prins Hendrikkade waar het Victoria Hotel omheen is gebouwd. De culinaire inspratie wordt verzorgd door Maik Kuipers (voorheen keukenchef van de Librije***), chef is Rick van der Meij, en restaurantmanager is Timo van der Stad die ik nog ken uit zijn tijd bij Ron Blaauw.

 De ingang aan de Hasselaerssteeg is afgesloten, het zal aan de maartse bui liggen, dus moet ik door de hotel-loby die d’er best cool uitziet. Mooi restaurant, geel, beige, bruin, een tikky hotelsfeer, of is het gewoon allemaal perfect verzorgd en uitgevoerd en zijn we dat niet meer gewend..?

Het eten, laat ik dat maar meteen zeggen, is superlekker, geen enkele wanklank! De kaart is zo gevarieerd, ik zou alles wel willen bestellen. Er komen Hollandse garnalen, licht pittig, in krokante kropsla, die meteen weer terug kan want ik wilde geen koolhydraten en hij barstte van de croutons. Binnen 2 minuten is er een andere en is het leed geleden. De krop wordt door Timo aan tafel in 4-en gesneden en het gerecht, met een avalanche aan garnalen, is superlekker.

Pièce is ribeye weiderund (Simmentaler, van de Lindenhoff), gekruid met Zwolse mosterd en overdekt met zachtgegaarde uien met groene kruiden. Bizar-lekker.

De krokante frietjes van zoete aardappel (minimale koolhydraten, ik proef er 2) zijn goed , de spinazie gebakken in knoflookolie mag wat meer smaak hebben, maar de salade van gefrituurde en rauwe boerenkool, Caesar-style dressing, ansjovis, amandel en gepocheerd ei is waanzinnig. Hier onderscheid zich een grote chef van de anderen. Geen dessert!

Carstens | Hasselaerssteeg 1 | Amsterdam | bel 020 524 0649 | opentable.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.