We gaan vandaag weer eens lekker koken, maar dan niet. Ik bedoel hiermee dat het volgende weinig met koken heeft te maken, meer met het uitkiezen van de beste ingrediënten We gaan overigens wel lekker eten, één van mijn lievelings winterhappen (ik krijg vriend Ferry er direct de deur mee uit) capucijners met spek. Tikkie lastig in hartje winter, want dan zijn ze er niet vers, maar da’s dan jammer, je moet de groeten van Hak hebben…., ook prima.

Nogmaals, heeft niets met koken te maken, dus er volgt geen echte bereidingswijze, maar wel een lijst met spulletjes voor een man of 6. Eventueel kan er nog een gekookt aardappeltje bij (ik vind het al zwaar genoeg), een bal gehakt, mayonaise, en ik ken zelfs mensen die er stroop bij eten, net zoals bij bruine bonen.

2           grote potten Hak capucijners, afgespoeld en opgewarmd in een laagje         water

4        witte uien, gesnipperd, waarvan 3 krokant gefruit

500 gram  spekdobbelsteentjes, uitgebakken

9                speklapjes, krokant gebakken

1 pot           Cross & Blackwell piccalilly (1 pot is eigenlijk net te weinig…)

1 pot           De Leeuw augurken, partysticks of iets dergelijks

1 pot           De Leeuw Amsterdamse uien

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.