Na 3 weken ontberingen door Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibïe en Zuid Afrika zijn we aangekomen in Kaapstad. Ontberingen valt ondertussen ontzettend mee want we hebben in super-hotels, normale hotels, guesthouses en tenten geslapen, allemaal met hun eigen charmes. Culinair was het niet wild, maar zeker ook niet slecht, dus er valt niets te klagen. Om de trip in stijl af te sluiten heeft de grote roerganger Jan Willem kamers gehuurd in het Cape Grace hotel, wat een ongelooflijk lekkere plek is. Iedereen is lief, en na een tikkeltje zeuren en een kleine donatie in de hotelpot kijk ik uit over de haven en zie ik in de verte de Tafelberg. Het is allemaal cool.

Heerlijke bedden, een mega-badkamer, een hotel-auto die als je het lief vraagt je overal naar toe brengt, het kan niet op. De laatste avond brengt de speech van Jan Willem die gaat over wat we allemaal beleefd hebben in de bush, de uitreiking van de plaquettes, een wijnproeverij die nergens over gaat, en een prima diner in Signal, waar de lampen fel branden en de airco op -10 staat. We starten met kort gebakken tonijn, grote garnalen in kataifa, mousse van avocado, gepickelde komkommer en wat zoetzure chili. Niet hoogdravend, maar prima!

Hierna superlekkere en vooral malse shortribs gecombineerd met wat filet, mais, arancini met geitenkaas en een bbq-jus. Het zal door de 3 weken rimboe komen want als ik het teruglees…, maar het is prima!

Dessert is deconstructed (uit elkaar getrokken) cheesecake van witte chocolade met lemoncurd, vanille shortcake en aardbeiensorbet. De laatste ben ik nooit dol op, de rest is zacht, zoet en prima.

Na een laatste glas in de bar mijmer ik met een Hoyo de Monterey en een carajillos nog wat na op mijn mini-balkonnetje, kijkend richting Tafelberg waar het ondertussen pikkedonker is, so much for the view! Ik heb een geweldige 2,5 week gehad, met bijzondere mensen, in bijzondere landen. Van groen naar droog, van olifanten, giraffes,

nijpaarden naar woestijnmuizen, van de steppe in Malawi tot de waanzinnige duinen in Namibïe, unreal, wat ben ik een bevoorrecht mens. Ik praat eigenlijk nooit met jullie over privé-zaken dus hier houdt ik het dan ook bij. Cape Grace, als je in Kaapstad bent, superfijn!

Hotel Cape Grace|W Quay Road|Capetown|capegrace.com


Reacties

  1. Door Liesbeth

    Geweldig verslag; is nagenieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.