Ik ben in Sevilla want mijn vrienden E. en M. gaan trouwen en ik ben ceremoniemeester. Mijn vriend de Dutch Foodie, samen met “zij die alles beter weet” is ook van de partij en we doen de eerste dag een lunsje voordat ik de cocktailparty ga inspecteren.

De DF heeft zijn huiswerk gedaan, er is exact één restaurant met een Michelinster in town en die hebben een bar ‘à coté’. De resto zit op nummer 3 en de bar op 5. Witte tegels, veel rvs en vooral veel verse vis. Er zit een zijdeur in de keuken waar een van de chefs lekker de langousten staat open te knippen, dit belooft wat.

“Zij” moet heur haar nog doen, dus de DF en ik starten vast met de lekkerste ansjovis ever. Dikke brede jetsers op vakkundig gegrilde stukken toast van witbrood, nie normaal!

Er komen baby-chipirones, van die kleine inktvisjes, even door de bloem gerold en daarna gefrituurd. Een vingerkneep citroen maakt het af.

De ensalada russa is met garnalen en ziet er heel anders uit dan de huzaren/Russisch ei die ik gewend ben (en superlekker vind). Deze is zo verfijnd, de zonde meer dan waard.

Ik ben ontzettend benieuwd naar de kroketjes van zee-anemoon, maar die zijn vooral vet en smaken naar spinazie. Niks aan.

Er komen kokkeltjes. Geen tallarinas, deze zijn 3 mm groter en hebben een kartelrandje. Stukje citroen erbij is genoeg.

Dan verse gambas, het rode goud uit de zee. Weliswaar niet uit Rosas, Palamos of Denia, deze zijn een slag kleiner, maar ze hebben wel de  perfecte cuisson (nog licht glazig van binnen), en de kop kun je eigenlijk helemaal opeten).

De langoustines, ik heb ze zelden zo goed gegeten, hebben nog een mooie bite, wat ook gezegd kan worden van de langouste. We zagen ze al voordat we binnenliepen, het hele lijf is gefrituurd in een tempura-batter, wat een beetje jammer is want daardoor verdwijnt die hele subtiele licht-zoete smaak, maar de kop is op de plancha gegaard en doormidden gesneden, wat alles goed maakt.

Ik loop kwiek, want geen wijn, door de prachtige binnenstad van Sevilla terug naar het hotel, richting de locatiecheck. Ik hijs me in mijn feestpak (niks hijsen, ik glijd erin want ik word nog steeds dunner hahaha) en maak me klaar voor de eerste feestavond.

Cañabota, La Barra|Orfila 5|Sevilla|E


Reacties

  1. Door Ben Hollestelle

    Toch erg plezierig als je zo ermee om gaan (geen wijn etc.) en toch van alles (eten) kan genieten.
    Bravo !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.