Had ik ook nog nooit van gehoord, maar sinds de Country Fair in Doorn (zie bericht 12 september) weet ik meer van deze hoenderpauw (origineel afkomstig uit Amerika), in alle soorten en maten verkrijgbaar bij Paul de Wit (dehoenderspecialist@skynet.be en per post bezorgd). Dit weekend stond hij ook op Eten & Genieten en heb ik weer vol ingeslagen. Z’n confit (in vet gaargestoofde calicuth) en zijn worstjes van calicuth met pesto zijn werkelijk fenomenaal.

Alle spulletjes zijn weer terug, geen schade deze keer. Momenteel staat er een monteur van Gaggenau gebogen over een van de kooktafels, gasknopje te ver doorgedraaid. Vanavond doet alles het weer en hebben we een groep van 20 man, Smart Christmas. Menu: dadels met foie gras en spek, zalmtartaar met roquetteolie, coquilles St. Jacques met Noilly Prat, bouef à la ficelle en vanillebavarois met granité van koffie. Lekker klassiek dus.

De rest van de week ziet er rustig uit, donderdag lunchen met Jan (Pols Potten) die hier volgende week komen koken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.