De tweede “nieuwe tent” deze week is Café Parlotte in de Westerstraat. Hier wordt gekookt door Maarten (partner) en Luuk (voorheen bij As) die hun gerechten in dienst stellen van de aangeboden wijnen, want Café Parlotte is eigenlijk meer een wijnbar (waar je verrekte goed kunt eten).

“La parlotte donne soif”, van praten krijg je dorst! En aangezien we hier zitten met onze vriend Harold en mevrouw Hamersma moet er een hoop worden bijgepraat. De kelen worden gesmeerd door sommeliers Margot en Marjolein en de keuze is reuze. We starten met een Sancerre Chavignol “Les Monts Dames” (F, 2019) die perfect gaat bij de Mor-oesters uit Ierland van de Oesterij (ik weet, het is niet de oestertijd maar dit zijn die Ierse oesters die in Nederland alleen worden afgewaterd).

Hierna vongole in een waanzinnige saus (zie boven), gegrilde oktopus met brandade,

terrine van kalfsvlees met foie en compôte van rabarber,

en steak tartaar met geschaafde bottarga. De heerlijke gerechten worden weggespoeld (vreselijke uitdrukking eigenlijk) met Les Intillères Blanc van Supply-Royer (F, 2019).

De lamsbout met heerlijke groentes en bonen,en een sauce verte met mosterdzaad, sjalot en olijf , is robuust en stoer, precies goed, net zoals de lichtgekoelde rode Côtes du Jura Domaine Pignier van Trousseau (F, 2018).

Ja lieve vrienden, wat moet ik verder zeggen? We zitten de hele avond buiten voor de deur, het is een van de zeldzaam mooie zomeravonden waarbij het na negen uur wat frisser wordt (maar niet nat), het is gezellig, de wijnen zijn top, het eten is top, wat wil je meer? (Café Parlotte kreeg onderlaatst een 8+ van Gilles van der Loo in het Parool).

Café Parlotte | Westerstraat 182 | Amsterdam | bel 06 2530 5030

woe-ma van 16:00-00:00, za-zo va 13:00


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.