De famous last words van 15 november 2016 “ik kom snel weer terug, no worries” zijn loos want het duurt ruim 3 jaar maar dan zijn we er toch, de niet vis/rijst/paddestoelen/engedingen etende dochter en ik meren op een doordeweekse avond om 18:00 uur aan in Café Modern in Amsterdam Noord.

We zijn de 2de tafel, het is nog vroeg, en worden vrolijk welkom geheten door een lieve mevrouw en meneer die uitsluitend engels en hun eigen taal spreken, en de laatste is niet de onze.

Er is een 5-gangenmenu en deze keer is er werkelijk niets wat eerder genoemde dochter aanspreekt, erger nog, ze wil helemaal niets van de kaart! Het begint bijna te lijken op een slechte film waar de hoofdrolspeler na 10 minuten wordt doodgeschoten (einde film), maar de lieve mevrouw weet er na 3 keer overleg met de chef toch een soort van vega-menu uit te persen. We blijven!  Ze weten allebei niet veel van de wijn, wat niet heel erg is want er zijn maar 2 niet-vin nature wijnen, een witte en een rode, dus die nemen we (de regelmatige lezer weet dat ik niet van de vin nature ben). 1ste wijn is een prima Weisser Burgunder Trocken van Kruger-Rumpf (D, 2016).

We starten met een wildpaté met shiitake en ramanas met waanzinnig brood, waar ik er meteen een van bestel om mee te nemen. De paté is prima.

De brandade met chioggiabiet en mizuna (Japans mosterdgroen) smaakt lekker maar is vermomd als een soort eierbal met een enorme dikke korst.

De kokkels met chorizo, inktvis en venkel zijn fantastisch lekker. Okay, de inktvis is nèt te gaar, maar de rest is top. Waanzinnige smaken.

Het damhert met knolselderij en boerenkool ruilen we in voor een prima stukje varkens-procureur, zacht gegaard waarna gebakken, met daarbij een superlekkere Spätburgunder Trocken van Raddeck (D, 2017).

Dessert is chocolade met limoen en yoghurt die lekker is, waarbij ik de aantekening maak dat witte chocolade natuurlijk geen chocolade is maar gezoete cacaoboter, de kniesoor...

De tent zit ondertussen redelijk vol en ik ben blij dat we vroeg waren want ik ben bang dat de lieve meneer en mevrouw het zo meteen heel moeilijk gaan krijgen. Als ik mijn stukje van 3 jaar geleden teruglees was ik waanzinnig enthousiast, dat ben ik nu niet, maar ook niet ontevreden hoor, gewoon prima!

Café Modern | Meidoornweg 2 | Amsterdam | bel 020 494 0684 | dagelijks lunch en diner, zondag dicht


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.