We zijn terug op Nederlandse bodem en het is meteen weer feest. Wil Demandt houdt zijn eerste en ik vermoed ook enige (want er staat namelijk alles in wat hij wil zeggen) kookboek Altijd Zondag ten doop in het hoofdstedelijke Kaagman en Kortekaas. Chef Michiel Kaagman heeft een aantal jaren bij Wil in Bordewijk gewerkt en hangt dezelfde nose-to-tail filosofie aan.

Het is een heerlijke happening, met goede wijn, heerlijke happen waar mee wordt rondgelopen, en uitsluitend gezellige mensen. Wil is blij, Jonah Freud (de eigenlijke auteur) heeft een goed verhaal en is blij, en de vrienden van Carrera zijn ook blij! Ik verwachtte al zo’n soort happening en realiseerde me dat iets wat om 17:00 begint niet tot 23:00 doorgaat, dus wat te doen. Waar moet je naar toe als je al wat heerlijke “aardse” amuses van K&K hebt gegeten…?

Naar de Klepel natuurlijk, in de Prinsenstraat, want daar kookt Pieter Damen op maandagavond, en die kan lekker koken! Pieter is de oude chef van Le Garage en heeft daar jaren, naast Braakhekke, gewerkt. Een super-aardige gast met wie ik zelfs nog een kookcursus bij El Bulli heb gevolgd (in 1996). Pieter kookt tegenwoordig als zzp-er in binnen- en buitenland, en elke maandag in de Klepel.

Is de Klepel een café? Ik zou het meer een winebar noemen, waar dan ook (heel lekker) bij wordt gegeten. De bediening is in handen van enkele dames die dat niet alleen goed en lief doen (waar vind je dat nog) maar ook ALLES (ja, in hoofdletters) van de wijnen afweten. Te leuk! We starten met een terrine van gevogelte, supersimpel maar superlekker, met daarbij een Sancerre Monts Damnés van Gérard Boulay (F, 2017), waarna een witte Châteauneuf-du-Pape “Les Cailloux” van André Brunel.

Pièce is kip (Pieter maakt eigenlijk altijd wel kip, supersappig), met mousseline van aardappel, wortel en een leversaus, die ik bij binnenkomst al even stiekem in de mini-keuken had geproefd. Superlekker, en zo ook de Maranges vielle vignes “Le Goty” van Domaine Bachey-Legros (F, 2016).

Er komt nog een stukje kaas en we hebben met vrienden P+R een heerlijke avond (en we hebben daar foto’s van hahaha).

De Klepel | Prinsenstraat 22 | Amsterdam | bel 020 623 8244

dagelijks geopend voor diner | reserveren is een must


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.